Başlangıç ve Bitiş Tarihi

01 Mart 2013-01 Ağustos 2019

Koordinatör

Hollanda Tarımsal Araştırma Enstitüsü (DLO)

Bütçe

20 Milyon Avro

Türk Ortaklar

Arçelik, Koç Sistem

Desteklendiği Program ve Alan
Dijital, Endüstri ve Uzay
Desteklendiği Çerçeve Program

Ufuk 2020

ufuk_avrupa

FIspace Projesi, geleceğin interneti uygulamaları ile tarım, gıda, lojistik ve taşımacılık altyapısının oluşturulmasını amaçlamaktadır. Buna yönelik mevcut senaryolar üzerinde eşzamanlı bilgi...

Bilimsel Çıktı/Ürün/Kazanım

İşletmelere, ilave bilgi teknolojileri yatırımı gerektirmeden bulut üzerinde verilerin eş zamanlı paylaşılabilmesini sağlayan, verimli ve izlenebilirliği yüksek bir çözüm getirilmesi ve birçok inovatif uygulamanın gerçekleştirilmesidir. Özellikle açık sistemler esas alınarak kurgulanan ve önemli stratejik alanlardan biri olan «Kamuya Açık Bulut Altyapıları (Public Cloud)» üzerinde kurumsal uygulamalarla entegre edilebilecek bir platformun yaratılmasında hassasiyet arz eden Güvenlik/Gizlilik (Security, Privacy & Trust) mimarisinin tasarlanması çalışmaları yürütülmüştür. Kamuya Açık Bulut Sistemlerinin (Public Cloud), Türkiye’deki hizmet merkezi üzerinden sağlanmasıyla kurumsal alanda kullanılabilirliğine yönelik son derece kritik önemde teknolojik kazanımlar edinilmiştir.

Küresel Ölçekli Büyük Sorunlarla Mücadele

Geleceğin internet ortamında uluslararası pazarda tarım, gıda, lojistik ve taşımacılık operasyonlarının planlanması, dünya çapında tedarik zincirinin en önemli ve en karmaşık alanı olan depolama ve taşıma faaliyetlerinin optimize edilmesi önem arz etmektedir. Gerçekleştirilen çözüm, Gıda, Tarım, Uluslarası Lojistik ve Taşımacılık alanlarında küresel ölçekte bulut altyapısını kullanan ilk platformdur.  

Yurtdışına Bağımlılığa ve Cari Açığa Etkisi

Türkiye’de ve Avrupa’da Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli firmalar bu platform üzerinde kurumsal uygulamalar geliştirerek Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkedeki kullanıcı ağına yayılmasını sağlayabilecektir. Geliştirilmekte olan uygulamalar, ilgili sektörlerde yer alan kurum ve kuruluşların hızlı, verimli, güvenli ve en önemlisi ekonomik şekilde hizmet verebilmesine olanak sağlayarak, özellikle KOBİ’lerin uluslararası pazardaki rakipleriyle baş edebilecek konuma gelmelerini desteklemeyi amaçlamıştır.

BAŞARI HİKAYELERİ