ufuk news
  02 Eylül 2020

Ufuk 2020 Programının devamı olan ve 2021-2027 yılları arasında yürütülmesi beklenen Ufuk Avrupa Programının hazırlıkları çerçevesinde gerçekleştirilen Avrupa Araştırma ve Yenilik Günleri, Avrupa Komisyonu'nun araştırma ve yeniliğin geleceğini tartışmak ve şekillendirmek için, politika yapıcıları, araştırmacıları, girişimcileri ve vatandaşları bir araya getirdiği etkinliklerdir. Avrupa Araştırma ve Yenilik Günleri’nin ilki 24-26 Eylül 2019 tarihlerinde, Belçika’nın Brüksel şehrinde gerçekleştirilmiştir. Avrupa Birliği üye ve aday ülkelerinin bilim, araştırma ve yenilik alanında faaliyet gösteren kurumlarının üst düzey temsilcilerinin yanı sıra başta yaşam bilimleri, mühendislik, tıp, çevre ve sosyal bilimler alanlarından olmak üzere Avrupa Araştırma Alanı’ndan 4000’in üzerinde bilim insanı ve sanayi temsilcisi katılım sağlamıştır.

Bu yıl 22-24 Eylül 2020 tarihlerinde sanal olarak gerçekleştirilecek olan etkinlik politika seviyesinde ortak tasarım (“co-design”) oturumları, araştırma ve yenilik politikasına girdi sağlayacak panel tartışmaları ve ağ oluşturma etkinliklerini kapsayacaktır. 

Etkinliğe kayıt olarak gelecek Çerçeve Programı olan Ufuk Avrupa ve Yeşil Mutabakat çağrısı hakkında detaylı bilgi alma şansı elde edebilirsiniz.

Etkinlik kaydını sayfasından gerçekleştirebilirsiniz.

Etkinlik taslak programı için tıklayınız.