ufuk news
  10 Eylül 2019

 

AVRUPA KOMİSYONU, UFUK2020 MARIE S. CURIE BİLGİ GÜNÜ VE ARAŞTIRMA GECESİ ETKİNLİĞİ İLE 26-27 EYLÜL'DE AKDENİZ'DE GERÇEKLEŞTİ

Dünyanın en büyük sivil araştırma ve inovasyon destek programı olan Ufuk2020 Programı altında yer alan Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri (MSCA), araştırmacıların ülkeler ve sektörlerarası dolaşımını kolaylaştırarak, kariyer gelişimlerine destek olmayı ve Avrupa'yı araştırmacılar için daha güçlü bir araştırma alanı haline getirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç, 5 farklı alt program aracılığı ile gerçekleştirilmektedir:

 

ARAŞTIRMACI GECESİ ETKİNLİĞİ  (RESEARCHERS’ NIGHT – NIGHT)

NIGHT programı kapsamında, Avrupa Birliği ve Asosiye ülkelerin tamamında her yıl Eylül ayının son cuma günü araştırmacılarla toplumdaki diğer bireyleri bir araya getirebilecek ve gençleri bilime teşvik edecek tek günlük bir etkinliğin düzenlenmesi hedeflenmektedir. Gençlerin araştırmacılık mesleğine özendirilmesi, araştırmacılığın ileride meslek olarak seçilebileceği ve de araştırmacıların “içimizden biri” olarak tanıtılması hedefiyle oluşturulacak etkinlikler, Avrupa çapında kamuya açık ve halka yönelik olarak düzenlenmektedir. Bu faaliyetler uygulamalı deneyler, bilimsel gösteriler, tartışma oturumları, yarışmalar, konserler gibi çeşitli biçimlerde olabilmektedir.

 

“MERSİN: INTERNATIONAL MERSİN SCIENCE NIGHT (MERSCIN) ve ANKARA - ODTÜ: AVRUPA BİLİM VE EĞLENCE GÜNÜ: Bilim  Sanatla Buluşuyor!”

Bu sene NIGHT projesi etkinlikleri, yüksek sayıda katılımla Mersin Üniversitesi’nde 27 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilmiş olan faaliyetlere dair detaylı programwww.merscin.orgadresinden takip edilebilmektedir. 

Ayrıca bir başka NIGHT Projesi de Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından sanat ve bilim içeriklerinin birleştiği bir etkinlikle aynı tarihte hayata geçirildi. Detaylı programı https://obe.metu.edu.tr/ adresinde bulabilirsiniz.

(Bu vesileyle önümüzdeki senelerde Üniversite’nizde bir Araştırmacı Gecesi Etkinliği gerçekleştirmek isterseniz, 8 Ekim 2019'da açılacak 8 Ocak 2020'de kapanacak olan Avrupa Komisyonu çağrısına proje önerisi sunabileceğinizi hatırlatmak isteriz. Detaylar Ekim ayında internet sitemiz üzerinden paylaşılacaktır.)

 

MARIE S. CURIE BİLGİ GÜNÜ

Ufuk2020 Programı Marie Sklodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Destekleri (MSCA) özelinde Mersin Üniversitesi’nde Araştırma Gecesi Etkinliği öncesinde Avrupa Komisyonu yetkilisinin de katılımı ile bir MSCA Bilgi Günü düzenlendi. Bilgi Günü’nde yukarıda bahsi geçen tüm MSCA alt programları hakkında ve Ufuk2020 sonrasında gelecek olan Ufuk Avrupa Programı’nda MSCA Alanı ile ilgili olarak bilgilendirme oturumları gerçekleştirildi.

Bilgi Günü'nde gerçekleştirilen MSCA Genel sunumuna ulaşmak için lütfen tıklayınız, Ufuk Avrupa sunumuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.

 

Sorularınız için TÜBİTAK MSCA Ekibine ncpmobility@tubitak.gov.tr adresimiz aracılığı ile ulaşabilirsiniz.