DeepHack: Data-driven Energy Efficiency
  22 Eylül 2021

EIT Digital ve EIT Raw Materials tarafından Estonya'daki Tallinn Teknoloji Üniversitesi (TalTech) ile birlikte düzenlenen “Veriye Dayalı Enerji Verimliliği" etkinliği, iklim dostu uygulamalar için veri odaklı inovasyon yaratmayı amaçlamaktadır. Katılımcıların, enerji tasarrufunu kolaylaştıracak ve döngüsel ekonomiyi güçlendirecek dijital çözümler oluşturmaları beklenmektedir. Bu kapsamda etkinlik, çevrimiçi olarak 8-10 Ekim 2021'de çevrim içi gerçekleştirilecek ve kayıtlar için son tarih 30 Eylül 2021 olacaktır.

Hackathon'un sonucu, Estonya'da ve dünya çapında enerji verimliliği ve verimli döngüsel ekonomi hedeflerine katkıda bulunan bir dijital çözümün pratik bir demosu veya asgari uygunlukta bir ürünü (MVP) olmalıdır. Çeşitli problemlere çözümlerin aranabileceği olası alanlar; açık ve sosyal ağ verilerinin bir araya getirilmesini, enerji ve hammadde tasarrufu için yeni hizmetlerin etkinleştirilmesini, insanların enerji tasarrufu yapmaya ve daha fazla geri dönüştürmeye motive etmek için oyunlaştırmadan yararlanılmasını veya atık yönetimini daha verimli hale getirmek için bilgi ve iletişim teknolojileri (ICT) çözümlerinden yararlanılmasını kapsamaktadır.

Kazanan takımlara 4.000 Avro ödül verilecek, yine kazananlar için Prototron Startup Yarışması'na katılım hakkı sağlanacaktır.

Etkinlik hakkında daha fazla bilgi için DeepHack: Data-driven Energy Efficiency // EIT Digital sitesini ziyaret edebilir, Ultrahack Hackathon adresinden ise etkinliğe kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.

 
 

it was ok

fiil: would