ufuk news
  06 Temmuz 2018

EFECS2018 (Avrupa Elektronik Bileşenler ve Sistemler Forumu- European Forum for Electronic Components and Systems Forum), 20-22 Kasım 2018'deLizbon'da AENEAS, ARTEMIS-IA, EPoSS, ECSEL ve Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenecektir. Her yıl düzenlenen uluslararası forumun bu seneki odak konusu  “Dijital Gelecek” olacaktır.

EFECS 2018, Elektronik Bileşenler ve Sistemler alanında faaliyet gösteren paydaşları bir araya getirerek Avrupa'daki Dijital Ekonomiyi canlandıracak işbirliklerini oluşturmaya yönelik bir ortam yaratmayı hedeflemektedir.  Bilgilendirici sunumlar, tartışma panelleri, proje pazarı faaliyetleri ve proje sergileri ile EFECS, yeni araştırmacılar ile tanışmanız, en yeni teknolojik gelişmelerinden haberdar olmanız ve yeni işbirlikleri ve Ar-Ge projeleri oluşturmanız açısından önemli bir etkinlik olacaktır.

3 gün sürecek olan etkinliğin ilk gününde, ECS (Electronic Component and Systems) alanındaki son yenilikler konulu sunumları dinleme fırsatınız olacaktır.

Etkinliğin ikinci günündeki ECS-SRA (Electronic Component and Systems – Strategic Research Agenda) oturumları, Avrupa'nın küresel pazarlarda etkili bir şekilde rekabet edebilmesi ve toplumsal ihtiyaçlara cevap vermesi amacıyla izlenecek olan teknoloji yol haritası olan Stratejik Araştırma Gündemi üzerine olacaktır.

Etkinliğin son günü ise ECSEL, UFUK2020, EURIPIDES ve PENTA çağrılarına hazırlanmanıza yardımcı olacak bir Proje Pazarı düzenlenecektir. Bu proje pazarı, çağrı süreci hakkında bilgi edinme ve paydaşlarınız ile güçlü bir konsorsiyum oluşturmak için önemli bir fırsattır. İlgili çağrılar kapsamında bir proje fikriniz varsa ve proje fikrinizi EFECS'de sunmak istiyorsanız:

Sunum gerçekleştirmek ve/veya poster alanı talebiniz için son başvuru tarihi 1 Kasım 2018'dir. Sunum gerçekleştirme ve poster sergileme talepleri sadece ECT (Electronic Collaboration Tool) üzerine kabul edilecektir. Proje fikirlerinizi ECT’ye yükledikten sonra, proje fikrinizi sunmak istiyorsanız talebinizi ECT üzerinden belirtmelisiniz.  Posterler ve proje sunumları ECT’de yer alan şablonlar kullanılarak hazırlanmalıdır.

ECT, Elektronik Bileşen ve Sistemler alanı özelinde faaliyet gösteren bir işbirliği aracıdır. Proje fikriniz olmasa dahi, diğer katılımcılar ile proje fikirlerini görüşebileceğiniz, konsorsiyumlara katılabileceğiniz, ağınızı geliştirip genişletebileceğiniz ve olası iş ortakları ile iletişim kurabildiğiniz yararlı bir araçtır. 
 

EFECS 2018 hakkında detaylı bilgi ve kayıt için lütfen tıklayınız.

 

Sınırlı sayıda katılımcının seyahat masrafları TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır.

TÜBİTAK Ufuk2020 Seyahat Destekleri hakkında  daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.