EIC Kılavuz ve Geçiş Programları Eğitimi Gerçekleştirildi
  16 Nisan 2021

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun faydalanıcısı (TÜBİTAK), T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II Projesi dahilinde, 15 Nisan 2021 tarihinde yaklaşık 80 Zoom ve 20 YouTube katılımcısının iştiraki ile çevrimiçi olarak Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) Kılavuz ve Geçiş Programları Eğitimi düzenlendi.

Eğitim, TÜBİTAK Ufuk2020 EIC Destekleri (Hızlandırıcı & Yeni ve Gelişen Teknolojiler) Ulusal İrtibat Noktası Tarık Şahin’in açılış konuşması ile başladı. Sayın Şahin, etkinliğin öneminden bahsederek, Avrupa İnovasyon Konseyi’nin yapısı ve Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) Kılavuz ve Geçiş Programları ile ilgili konulara değindikten sonra, Türkiye’deki paydaşların faydalanabileceği kaynaklardan da bahsederek sözü eğitimin ilk oturumuna başlamak üzere, Avrupa Komisyonu üyesi Sayın Gerald Cultot’ya devretti.

Gerald Cultot, genel çerçevede EIC Kılavuz ve Geçiş Programları kapsamında bilgi vererek bazı EIC Kılavuz ve Geçiş Programına yönelik birtakım istatiksel verileri paylaştıktan sonra katılımcıların sorularını yanıtladı. Etkinliğin ilk oturumunda İtalya Avrupa Araştırmalarını Teşvik Ajansı’ndan (APRE) uzman Marta Calderaro, EIC Kılavuz’un temel özellikleri, kimlerin başvurması gerektiği, nasıl başvurulabileceği ve tekliflerin nasıl değerlendirileceği ile ilgili değerli bilgileri paylaştılar ve katılımcıların sorularını yanıtladılar. Soru – Cevap bölümünden sonra Marta Calderaro ikinci oturumda EIC Geçiş Programları hibelerine yönelik bilgilendirmelerde bulunduktan sonra başvuru ve değerlendirme kriterlerine değindi.

Bilgilendirme etkinliğinin son oturumunda, TAZI Bilişim Kurucu Ortağı Prof. Dr. Zehra Çataltepe, Ufuk 2020 Programı altında fonlanan iyi uygulama örneklerine dair ilgilendirmelerde bulundu. Etkinlik, Sayın Çataltepe’nin sunumunun ardından gerçekleşen bir Soru-Cevap oturumuyla sona erdi. Etkinlik süresince katılımcıların etkinliğe interaktif katılımlarını sağlamak ve EIC Kılavuz ve Geçiş Programlarına yönelik düşüncelerini paylaşmaları adına anlık anketler soruları kullanıldı.

NOT: Etkinlikte gerçekleşen sunumlara ve etkinlik kaydına erişmek için https://th2020.zendesk.com/hc/en-us/articles/360020594319-EIC-Pathfinder-Training-Webinar- adresini ziyaret edebilirsiniz.