ris-cfp
  13 Nisan 2021

EIT Urban Mobility (Kentsel Ulaşım), kentsel alanların kolektif kullanımını geliştiren çözümleri hızlandırmak; erişilebilir, uygun, emniyetli, verimli, sürdürülebilir ve düşük maliyetli çok modlu ulaşım sistemlerini sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) yapısıdır.

Bölgesel Yenilik Programı (EIT Regional Innovation Scheme-RIS), söz konusu EIT Bilgi ve Yenilik Toplulukları (KIC)’nın az ortağa sahip olduğu ülkeler için tasarlanmıştır Bu program ile EIT, bu ülkelere katılımlarını kolaylaştırmak için ek bir teklif sunma stratejisini uygulamaktadır

Türkiye, RIS çağrısına katılmaya uygun ülkeler arasında yer almaktadır.-Söz konusu çağrıya hazırlanacak proje tekliflerinde, EIT Kentsel Ulaşım yapısına üye olmayan kuruluşlar da koordinatör (Lead Applicant) görevini üstlenebilmektedir.

EIT Kentsel Ulaşım RIS çağrısı kapsamında kentsel sorunlara odaklanan, İnovasyon, İş Geliştirme, Eğitim alanlarında proje tekliflerinin sunulması beklenmektedir. RIS çağrısına yönelik detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

20 Nisan 2021 günü 10.00-12.00 (CET) saatinde düzenlenecek olan Yenilik Çağrısı: RIS'i Inovasyona Entegre Etmek çevrimiçi seminerine kayıt olmak için lütfen tıklayınız.

EIT RIS nasıl uygulanır?

EIT KIC, EIT RIS ülkeleri ve bölgelerinde EIT Merkezleri olarak hizmet vermeleri için yerel kuruluşlarla bağlantı kurar. Yerel kuruluşlar, açık bir rekabetçi seçim süreciyle seçilir ve belirli bir EIT KIC için bir EIT Merkezi olarak işlev görecek şekilde belirlenir. EIT Merkezinin birincil rolü, EIT Topluluğunun görünürlüğünü sağlamak ve eğitim, iş ve araştırma alanlarını temsil eden yerel oyuncular için faaliyetler ve işbirliği fırsatları hakkında farkındalık yaratmaktır. EIT Merkezleri ayrıca ilgili ulusal, bölgesel ve yerel yetkililerle bağlantı kurar ve EIT İnovasyon Topluluğu uzmanları arası bilgi paylaşımını kolaylaştırır. 

18 EIT RIS ülkesinde EIT Bilgi ve Yenilik Topluluğunu temsil eden 60'tan fazla EIT Merkezi bulunmaktadır.

Çağrı ile ilgili teknik sorularınızı EIT Kentsel Ulaşım yetkililerine call2022@eiturbanmobility aracılığıyla iletebilirsiniz.

Genel sorularınız için ncptransport@tubitak.gov.tr adresimiz aracılığı ile bizlere ulaşabilirsiniz.