ufuk news
  30 Mayıs 2021

Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (The European Institute of Innovation and Technology-EIT), AB seviyesinde eğitim ve girişimcilikle araştırma ve inovasyonu entegre ederek Avrupa'nın inovasyon yeteneğini geliştirmek için oluşturulan ilk kuruluştur. Ufuk Avrupa Programı kapsamında ayrılan yaklaşık 3 Milyar Avroluk bütçeyle EIT’nin, Avrupa’nın yeşil ve dijital dönüşümüne katkı sağlaması hedeflenmektedir.

14 Haziran 2021 tarihinde çevrimiçi olarak 2021-2027 yılları arasını kapsayan yeni EIT stratejisi ve yenilik gündemi (SIA) tanıtımı etkinliği düzenlenecektir.

İki bölümden oluşan etkinliğin birinci bölümünde üst düzey konuşmacılarının katılımlarıyla yeni EIT stratejisinin öncelikleri ve önemi hakkında bilgi verilmesi öngörülmektedir.

Dört tematik oturumdan oluşan ikinci bölümde ise EIT topluluklarının etkisinin güçlendirilmesine, yüksek öğretime yönelik yenilik kapasitesinin artırılmasına,  EIT’nin bölgesel etkinliğinin yaygınlaştırılmasına yönelik yapılabilecekler hakkında görüşlerin bildirilmesi ve yeni EIT çağrısı Kültürel&Yaratıcı Sektörler ve Endüstriler çağrısı hakkında katılımcıların bilgilendirilmesi önerilmektedir.

Etkinlik program için lütfen tıklayınız

Etkinliğe kayıt olmak için lütfen tıklayınız

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız

2021-2027 EIT SIA ile ilgili bilgi için lütfen tıklayınız