ufuk news
  16 Ekim 2018

Ufuk2020 Gıda Güvenliği, Sürdürülebilir Tarım ve Ormancılık, Deniz, Denizcilik ve İçsu Araştırmaları ve Biyoekonomi Alanı 2019 Çağrısı 16 Ekim 2018 tarihi itibariyle proje başvurusuna açıldı.

Gıda Alanı 2019 Çağrısı'nda proje başvurusu yapılabilecek üç alt çağrı bulunuyor. Bu alt çağrılar aşağıda sıralanmakta:

  1. Sürdürülebilir Gıda Güvenliği – SFS: Sürdürülebilir Gıda Güvenliği çağrısı ile daha dayanıklı ve verimli değer zincirleri, çevreye ve iklime duyarlı birincil üretim sistemleri, rekabetçi gıda endüstrisi, sağlıklı ve güvenli gıda ve beslenme, gıda ve beslenme güvenliği ve sürdürülebilir tarım konularında AB-Afrika İşbirliğini geliştirme, AB-ÇİN Flagship girişiminin uygulanması konularındaki projelere destek verilecek. Bahsi geçen konular özelinde, SFS çağrısı toplamda 19 konu başlığı içermekte olup, bu konu başlıklarının toplam bütçesi 282 Milyon Avro.
  2. Mavi Büyüme – BG: Mavi Büyüme çağrısı kapsamında yeni gelişen mavi büyüme aktivitelerinde inovasyonun artırılması, deniz ve insan sağlığı arasındaki bağın güçlendirilmesi, Antarktik çalışmaları, Karadeniz’in potansiyelinin artırılması konularındaki projelere destek verilecek. Mavi Büyüme çağrısı, bahsi geçen konular özelinde toplamda 6 konu başlığı içermekte olup, bu konu başlıklarının toplam bütçesi 89 Milyon Avro.
  3. Kırsal Kalkınma – RUR: Kırsal Kalkınma çağrısı ile kırsal alanların kalkınmasına yönelik politika ve yeni idare yaklaşımlarının geliştirilmesi, yeni değer zinciri ve iş modellerinin oluşturulması, inovasyon ve yeteneğin geliştirilmesi konularındaki projelere destek verilecek. Bahsi geçen konular özelinde, RUR çağrısı toplamda 9 konu başlığı içermekte olup, bu konu başlıklarının toplam bütçesi 84.5 Milyon Avro.

 

 

Notlar:

Yukarıda belirtilen üç alt çağrıya ek olarak, KOBİ Aracı ve İnovasyona Hızlı Erişim yatay alanlarının Gıda Alanı özelindeki konu başlıklarından da proje sunmak mümkün.

Proje başvurusu yapmak için son tarih 23 Ocak 2019.

Daha detaylı bilgi almak için Avrupa Komisyonu’nun resmi Ufuk2020 sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Ufuk2020 Türkiye Resmi Sayfası’na, Ulusal İrtibat Noktaları’nın iletişim bilgilerine ve TÜBİTAK Destek ve Ödül Programları’na buradan ulaşabilirsiniz.