ufuk news
  20 Aralık 2018

TÜBİTAK ile Güvenlik ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi Başkanlığı – GAMER’in işbirliği neticesinde, 19 Aralık 2018  tarihinde “Ufuk 2020 Programı Güvenli Toplumlar Alanı 2019-2020 Yılı Çağrıları”na yönelik bir Bilgi Günü düzenlendi.

İç İşleri Bakanlığı’nda gerçekleşen Bilgi Günü etkinliğinin açılış konuşmalarını GAMER Başkanı Doç. Dr. Selim ÇAPAR ile TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Müdürü Dr. Selda U. AYDOĞAN yaptılar.

Söz konusu konuşmalarda kamu kuruluşlarının Ufuk2020 Güvenli Toplumlar alanında gerçekleştirilecek projelere dahil olmasının önemine vurgu yapıldı.

Etkinlikte daha sonra, Ufuk2020 Programı Güvenli Toplumlar Alanı Kıdemli Ulusal İrtibat Noktası Selcen G. A.ÖZŞAHİN tarafından 2019-2020 yılı çağrı başlıkları, proje önerisi hazırlık süreci ile bu projelere dahil olmanın getirdiği kazanımlar aktarıldı. Ayrıca UİDB Koordinatörlük Desteği Sorumlusu Damla O. CEYHAN tarafından Ufuk 2020 Programı'na katılımı destekleyici Seyahat Desteği, Koordinatörlük Desteği ve Eşik Üstü Ödülü hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Etkinlik kapsamında TÜBİTAK tarafından Krizler ve Doğal Afetler ile Mücadele, Kritik Altyapıların Korunması, Suç ve Terör ile Mücadele, Sınır Güvenliği ile Dijital/Siber Güvenlik konularının Ufuk2020 Güvenli Toplumlar alanının öncelikli alanları olduğu ifade edildi. Bu başlıklar göz önünde bulundurulduğunda İç İşleri Bakanlığı ilgili birimleri ve bağlı kuruşların bu projelerde yer alabilecek önemli paydaşlardan olduğu değerlendirildi.

Notlar:

Ufuk2020 Güvenli Toplumlar Alanı Çalışma Programına ulaşmak için tıklayınız.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen sunumlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantılara tıklayınız:

 

 

selcen gülsüm aslan özşahin