eri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen EIC Hızlandırıcı (Accelerator) Programı kapsamında ilk aşama başvurulara ve tam başvurulara hazırlanma temalı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ’lere) yönelik Proje Yazma Eğitim Etkinliğine davet etmekten memnuniyet duyuyoruz. Etkinlik, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye
  14 Aralık 2021  - 14 Aralık 2021  /   Çevrim içi

Etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen, yararlanıcı kurumu TÜBİTAK, yürütücü kurumu T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olan ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020'de Türkiye Faz-II Teknik Destek Projesi” kapsamında 14 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

 

Proje Direktörü Temsilcisi Sayın Kemal Onur Güngör, ilgili etkinliğin proje kapsamındaki 99. etkinlik olma özelliği taşıması sebebiyle hem TÜBİTAK yetkililerine hem de proje uzmanlarına teşekkürlerini iletti. TÜBİTAK Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) Ulusal İrtibat Noktası Sayın Merve Diyar Kaya açılış konuşmasında, “1984 yılında başlayan Çerçeve Programları, Avrupa Birliği'nin Ar-Ge finansman programlarından biri olma özelliği taşımaktadır ve şu anda Ufuk Avrupa olarak adlandırılan dokuzuncu Çerçeve Programı süreci içerisinde bulunmaktayız. Türkiye, Çerçeve Programları’na ilk olarak 2004 yılında altıncı Çerçeve Programı sırasında dahil olmuştur ve o tarihten bu yana, TÜBİTAK, Ulusal Koordinasyon Ofisi aracılığıyla Çerçeve Programları’nı koordine etmektedir. EIC Accelerator (Hızlandırıcı) programı kapsamında Ufuk2020 Programı’ndan Ufuk Avrupa’ya oldukça önemli değişiklikler gerçekleşmiştir. Ufuk2020’de yer alan Yeni ve Gelişen Teknolojiler, KOBİ’lerde Yenilikçilik ve Risk Finansmanı’na Erişim programlarının Ufuk Avrupa Programı’nda, Yenilikçi Avrupa sütununun Avrupa İnovasyon Konseyi bileşeni altında birleştiğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı. Kaya, katılımcılara https://ufukavrupa.org.tr/, Twitter UfukAvrupa_TR ve LinkedIn TÜBİTAK Ufuk Avrupa Programı adresleri kanalıyla tüm gelişmeleri takip edebileceklerini hatırlattı.

 

Etkinlik, Ufuk Avrupa EIC Hızlandırıcı (EIC Accelerator) Programı'na ilk aşama başvurularını veya tam başvurularını yapmaya hazırlanan KOBİ'leri, spin-off firmaları, start-upları ve bireysel girişimcileri hedeflemiştir. Birinci bölüm, destek için ilk aşama başvurusu hazırlayan işletmeleri hedeflerken, İkinci bölüm, Ufuk Avrupa kapsamında EIC Hızlandırıcı Programı için ilk aşama başvurusunu başarılı bir şekilde yapmış ve tam başvurularını hazırlayan işletmelere yönelik hazırlanmıştır.

 

Türkiye ve Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) Hızlandırıcı Programı Hakkında

 

Pazar ihtiyaçlarını doğrudan karşılayan ve yenilikçi fikirler geliştiren KOBİ'leri destekleyen EIC Hızlandırıcı Programı, Avrupa Birliği'nin Ufuk Avrupa Programı kapsamında kritik önem taşımaktadır. “Ufuk 2020'de Türkiye Faz II Teknik Destek Projesi” , Türk işletmelerinin bu programa dahil olmalarını amaçlamaktadır. Bu desteğe eğitim, teklif yazma, fikri mülkiyet hakları ve yasal süreçler, aracılık etkinlikleri, web seminerleri ve çevrimiçi araçlar dahildir. Türkiye'deki KOBİ'ler, Proje Yazma Eğitimi etkinlikleri aracılığıyla Etki, Mükemmellik ve Uygulama gibi temel kavramlara odaklanan EIC Hızlandırıcı Programı ışığında başarılı projeler geliştirebileceklerdir.

 

Etkinlikte gerçekleşen sunumlar, etkinlik kaydı ve daha fazla bilgi için,

https://th2020.zendesk.com/hc/en-us/articles/4412014075794-PWT-SME-12-EIC-Accelerator-Project-Writing-Training-for-SMEs ve https://ufukavrupa.org.tr/ sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.