ufuk news
  03 Nisan 2020

M-ERA.NET 2 projesi 2020 çağrısının hedefi ileri malzeme mühendisliği alanında modelleme çalışmaları, yüzeyler, ara yüzeyler, kaplamalar, kompozitler, fonksiyonel malzemeler, sağlık uygulamaları için malzemeler, biyomalzemeler, eklemeli/katmanlı imalat alanına yönelik malzemeler ve malzeme teknolojileri ve nano/mikro malzemeler gibi ileri malzeme teknolojileri konularında ulusal araştırma stratejilerinin eşgüdümünün sağlanması, mükemmelliyetin teşvik edilmesi ve bu konudaki rekabetçiliğin arttırılmasıdır. Bu amaç doğrultusunda M-ERA.NET 2 projesi 2020 çağrısı aşağıda belirtilen alanlara yönelik olarak 17/03/2020 tarihi itibariyle açılmıştır:

 

  • Malzeme Mühendisliği ve Malzeme İşleme Konularında Modelleme Çalışmaları
  • Yenilikçi Yüzeyler, Kaplamalar ve Arayüzeyler
  • Yüksek Performanslı Kompozitler
  • Fonksiyonel Malzemeler
  • Sağlık Uygulamaları için İleri Malzeme Tabanlı Teknolojilere Yönelik Yeni Stratejiler
  • Eklemeli İmalat için malzemeler

 

İki aşamalı olarak gerçekleşecek çağrı için ilk aşama başvuru tarihleri aşağıdaki gibi planlanmıştır.

  • 1. aşama başvuruların (pre-proposal) http://www.m-era.net portalı üzerinden sunulması için son tarih) : 16.06.2020 (Brüksel saati ile öğlen 12.00)
  • TÜBİTAK PBS üzerinden (https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/) yapılacak 1. aşama ulusal başvuru son tarihi (Elektronik imza ile yapılacaktır. Elektronik imza ile başvuruyu tamamlamanın son tarihi): 24.06.2020 ( 17:30 TSİ)

 

M-ERA.NET projesinin 2020 yılı çağrısında, proje ortağı olarak TÜBİTAK ile birlikte toplam 28 kurum/kuruluş yer almaktadır. 2020 Çağrısına katılan en az 2 farklı ülkeden (en az 1 Avrupa veya ilişkili ülke) en az 3 ortak (tümünün çağrıya katılan fon kuruluşlarından finansal destek talep etmesi gerekmektedir) olması gerekmektedir. Finansman istemeyen ortaklar ise 2 farklı ülkeden en az 3 ortağın konsorsiyumuna ek olarak katılabilir. M-ERA.NET 2 projesi 2020 çağrısı kapsamında önceliklendirilen konulara ve çağrı hakkında detaylı bilgilere https://www.m-era.net/joint-calls/joint-call-2020 sitesinden ulaşılabilir.

 

Firmalar/araştırmacılar kendi ülkelerindeki fonlama kuruluşu tarafından fonlanmaktadır. Ülkemizde yerleşik firmalar/araştırmacılar “TÜBİTAK 1071 Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı” çerçevesinde desteklenecektir.

 

Ulusal başvuruların yapılacağı https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinde yayımlanan başvuru kurallarının başvuru öncesinde detaylı bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Başvuru kurallarına uyulmaması durumunda başvurunun değerlendirmeye alınmadan iade edilmesi söz konusu olabilir.

 

Çağrıya yönelik hazırlanmış bilgi notuna sayfasından ulaşabilirsiniz.

 

İlgili Kişiler:

 

Burcu KOÇ HASKILIÇ (Mera.Net Programı ile ilgili sorularınız için)

TEYDEB - METATEG

Tel: 0312 298 9467

e-posta: burcu.haskilic@tubitak.gov.tr

 

Tayyip KÖSOĞLU (1071 Programı ile ilgili sorularınız için)

ARDEB - UPAG

Tel: 0312 298 1806

e-posta: tayyip.kosoglu@tubitak.gov.tr