31 Mayıs 2022  - 31 Mayıs 2022  /   Çevrimiçi

Avrupa Komisyonu'nun Ortak Araştırma Merkezi (JRC) ve Eğitim, Gençlik, Spor ve Kültür Genel Müdürlüğü (DG EAC) 31 Mayıs 2022 tarihinde 'Bilim ve Politika'yı eşleştirecek bir etkinlik düzenleyeceğini duyurmuştur. Avrupa Komisyonu'nca yapılan duyuruda, söz konusu etkinliğin, araştırmacıları ve politika yapıcıları daha güçlü ve kanıta dayalı politikalar oluşturmak amacıyla bir araya getirmeyi hedeflediği belirtilmiştir.

AB Ufuk Avrupa Marie Sklodowska-Curie Alanı (MSCA) kapsamında araştırmacıları ve politika yapıcıları birbirine yakınlaştırmak için, özellikle MSCA Doktora Sonrası Bursları Programında (Postdoctoral Fellowships) araştırmacıların “Akademik Olmayan Sektöre Yerleştirme” (non-academic placement) seçeneği üzerinde durulacağı ifade edilmiştir. 

12 Mayıs'ta açılan ve 14 Eylül 2022’de kapanacak olan Doktora Sonrası Burslara başvurmayı planlayan ve bir karar alıcı kuruluşta araştırmalarını sürdürmeyi planlayan araştırmacılar ile 6 ay süreli olarak araştırmacılara çalışma imkan tanıyacak kuruluşları bir araya getirmeyi hedefleyen etkinlik, katılımcılara konu hakkında detaylı bilgiler sunacaktır.

Etkinlik, 31 Mayıs 2022 tarihinde, Türkiye saati ile 10:30 – 14:00 arası online olarak gerçekleştirilecektir.

Etkinlik ayrıntıları ve kayıt için tıklayınız.

 

DOKÜMAN İNDİR