10 Aralık 2021

2021 yılı MSCA COFUND çağrısına başvuru yapacak olan kuruluşların başarı oranının artırılması amacıyla "TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destek ve Ödül Programlarına ilişkin Usul ve Esaslar" çerçevesinde yürütülmekte olan MSCA COFUND Ön Değerlendirme Desteği sunulmaktadır. Bölgesel, ulusal ve uluslararası burs programları oluşturmak veya var olan programlarını geliştirmek isteyen kuruluşlara proje önerilerini iyileştirmeleri için destek verilecektir.

Desteğe başvuru yapacak olan kuruluşların çağrı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen ön koşulları sağlıyor olması gerekmektedir.Kuruluşlar MSCA COFUND 2021 yılı çağrısı için proje önerilerini Avrupa Komisyonu’na sunmadan önce, bu konulardaki başvuruları değerlendirme konusunda uzman kişi ve kuruluşlarca incelenmesi amacıyla MSCA COFUND Ön Değerlendirme Desteği’ne başvurabilirler.

Destek, 10 Aralık 2021 saat 12:00'de başvuruya açılacak olup desteğe son başvuru tarihi 3 Ocak 2022 saat 17:00'dir. 2021 yılı çağrısı için her kuruluş bir kere destek başvurusunda bulunabilir. Başvurularınızı çevrimiçi olarak https://uidb-destekodul.tubitak.gov.tr/ adresinden gerçekleştirebilirsiniz.

Başvurular sistem üzerinden alındığı tarihten itibaren değerlendirme süreci başlar, bununla birlikte başvuru değerlendirme süresi 2-3 hafta alabilmektedir. Bu nedenle sağlıklı bir ön değerlendirme hizmeti alabilmeniz için başvuru son tarihinin beklenmemesi önerilmektedir.

Destek programı hakkındaki sorularınızı msca.ondeg@tubitak.gov.tr adresine iletebilirsiniz.

Desteğe ilişkin detayları bulabileceğiniz duyuru için tıklayabilirsiniz ve destek sayfasını ziyaret edebilirsiniz.