26 Ekim 2020

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun faydalanıcısı (TÜBİTAK), T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II Projesi dahilinde, 23 Ekim 2020 tarihinde Ufuk 2020 Yeşil Mutabakat Alanında Uluslararası Ağ Kurma Etkinliği (Çevrimiçi) 500 üzeri katılımcının iştiraki ile gerçekleşti.

Etkinlik, TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Sayın Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Fatih Kacır, Avrupa Komisyonu Araştırma ve İnovasyon Genel Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Signe Ratso ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou’nun değerli açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılış konuşmalarının ardından, etkinlik 4 farklı Yeşil Mutabakat alanlarında eş zamanlı oturumlar ile devam etti. Bu oturumlarda hem Avrupa’nın hem de Türkiye’nin birçok sektöründen iştirak eden katılımcılar, AB Komisyon üyelerinin alanında sunumlarını dinleme ve onlara soru sorma fırsatı yakaladılar. Eş zamanlı oturumların sonunda proje fikirlerini paylaşma ve ağ kurma amacıyla da katılımcılara proje fikirlerini paylaşmaları için sunun oturumu gerçekleştirildi. Etkinlik Avrupa’nın dört bir yanından katılımcıların Türk katılımcılarıyla buluşmasına olanak sağlayan 1000’e yakın birebir görüşmelerin yapıldığı son bir oturum ile sonlandırıldı.

Etkinlikte gerçekleşen sunumlara ve oturumların kayıtlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir:

https://th2020.zendesk.com/hc/en-us/articles/360017161960-GT3-H2020-Green-Deal-International-Networking-Event