22 Eylül 2020

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun faydalanıcısı (TÜBİTAK), T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II Projesi dahilinde, 21 Eylül 2020 tarihinde Avrupa Ufuk Avrupa alanında 70’i aşkın katılımcının iştiraki ile İkinci Çevrimiçi Bilgi Çoğaltıcıları Eğitimi düzenlendi.

Açılış konuşmasını, TÜBİTAK Ufuk2020 Enerji Alanı Ulusal İrtibat Noktası Sayın Çağrı Yıldırım’ın gerçekleştirdiği etkinlik, yine kendilerinin Ufuk Avrupa’nın Türk paydaşları için olan öneminden bahsetmesiyle devam etti. Sayın Çağrı Yıldırım konuşmasının sonunda Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II Proje ekibini sunumlarını yapmak üzere davet etti.

Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II Proje uzmanları, Ufuk Avrupa'nın politik öncelikleri ve Programın uygulamasına ilişkin bir giriş sunumu yaptı. Devam eden sunumlarda gelecek Çerçeve Programı olan Ufuk Avrupa’ya yönelik bilgiler verildi. Bu kapsamda Programın her bir bileşeni ve bu bileşenler altındaki programlar ele alırken, sunumlar boyunca anlık anket soruları aracılığıyla katılımcılar için aktif bir katılım teşvik edildi. Ufuk Avrupa’ya Giriş niteliği taşıyan oturumunun ardından, katılımcıların sorularını yanıtlamak adına bir Soru-Cevap oturumu düzenlendi.

Etkinliğin devamında, İtalya Çerçeve Programları Koordinasyon Ofisi’nden (APRE) uzmanlar tarafından sunulan Ufuk Avrupa kapsamında Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) ve Ufuk Avrupa'daki Ulusal İrtibat Noktası (NCP) sistemi ile ilgili bilgilere adanmış bir oturum gerçekleştirildi. Uzmanlar, Ufuk Avrupa kapsamında EIC Accelerator ve EIC ile ilgili önemli bilgilerin altını çizerken, Ufuk Avrupa için NCP sistemleriyle ilgili gelişmelere ve NCP sisteminin önemine de değindiler. Sunumun son kısmında başarılı uygulama için faydalı referanslar ve kaynaklar da paylaşıldı.

Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II Proje ekibi tarafından Avrupa Araştırma ve İnovasyon Günleri hakkında kısa bir sunuma da yer ayrıldı. 22-24 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlik oturumları hakkında bilgilendirerek Araştırma ve İnovasyon Günleri’nin avantajlarına da değinildi.

Etkinlikte gerçekleştirilen sunumlara takip eden bağlantı vasıtasıyla erişebilirsiniz;

https://th2020.zendesk.com/hc/en-us/articles/360016465539--Information-Multipliers-Training-Webinar-on-Horizon-Europe

Ayrıca, etkinliğin tamamını YouTube kanalımızdan da izleyebilirsiniz; https://www.youtube.com/watch?v=_NPtXUrejaY