02 Şubat 2022  - 02 Şubat 2022

Avrupa Komisyonu tarafından, 2021 yılı sonlarında gerçekleştirilen Digital Autonomy in the Computing Continuum Çalıştayı'nın devamı niteliğinde olacak bir Bilgi Günü ve Proje Pazarı etkinliği düzenlenecektir.

Komisyon, Ufuk Avrupa kapsamında ve Küme 4 çalışma programında yer alan "Dünya lideri veri ve bilgi işlem teknolojileri" ile "Rekabet ve yeşil mutabakata uygunluk için dijital ve gelişmekte olan teknolojiler" destinasyonları özelindeki 3 çağrı başlığına odaklanacaktır. Söz konusu çağrılar; “Cognitive Cloud: AI-enabled computing continuum from Cloud to Edge (RIA)”, “Open source for cloud-based services (RIA)“, ve “Programming tools for decentralised intelligence and swarms (RIA)” olup; çalışmalarını bulut bilişim, uç bilgi işlem ve nesnelerin interneti teknolojilerini daha da ileri taşımak üzere yürütmekte olan ve uluslararası proje deneyimini artırmayı hedefleyen tüm kuruluşlar etkinliğe davetlidir. Etkinlik 2 Şubat 2022 tarihinde, Türkiye saati ile 11.30 ile 14.30 arasında, ücretsiz ve çevrim içi olarak Avrupa Komisyonu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecektir. Ayrıca halen sürmekte olan H-CLOUD, HUB4CLOUD ve EU-IoT projeleri de etkinliğe katkı sunacaktır.

Kuruluş tanıtımlarının gerçekleştirilebilmesi için gerekli kayıtlar 31 Ocak 2022 saat 14.00'e kadar tamamlanmalıdır. 1 Şubat 2022 tarihinde etkinlik ajandası kesinleşecektir. Etkinlik kaydı ve daha detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.