Excellence Hub
  19 Temmuz 2022

Ufuk Avrupa Katılımın Genişletilmesi ve ERA’nın Güçlendirilmesi alanı Excellence Hubs Çağrısında ODTÜ-GÜNAM’ın koordinatörlüğündeki SolarHub projesi toplam 4,87 Milyon Avro bütçe ile fonlanmıştır.

Excellence Hubs çağrısının genel amacı bölgesel yenilik ekosistemleri geliştirmektir. Bu kapsamda en az 2 "widening" ülkesinden 2 Ar-Ge ekosistemi başvuru yapmakta ve bu ekosistemlerin her birinin dörtlü sarmal yapılarının olması gerekmektedir. Dörtlü sarmal yapı aşağıdaki bileşenleri içermelidir:

  • akademik kurumlar (üniversiteler ve / veya üniversite dışı araştırma merkezleri veya laboratuvarlar)
  • ticari kuruluşlar
  • kamu kurumları veya yetkili kurumlar
  • toplumsal aktörler (sivil toplum kuruluşları, dernekler, vatandaşlar, son kullanıcılar, medya)

Excellence Hubs çağrısında fonlanan SolarHub projesinin genel amacı özellikle tarım uygulamaları kapsamında, Türkiye ve Yunanistan’da bulunan Güneş Enerjisi alanındaki yenilik ekosistemleri arasındaki bağlantıları güçlendirmek ve birleşik bir ekosistem yaratmak konusunda çalışmalar gerçekleştirmektir. Projede 11’i Türkiye’den olmak üzere toplam 21 kuruluş yer almaktadır. Türkiye’den paydaşların (ODTÜ GÜNAM (Koordinatör), Ege Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü Derneği, Kalyon Günes Teknolojileri Uretim A.Ş., Solimpeks Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Tat Gıda Sanayi A.Ş., TÜBİTAK, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara Gölbaşı Ziraat Odası) toplam bütçesi 2,2 Milyon Avro’dur.