29 Temmuz 2022

Küme 2: Kültür, Yaratıcılık ve Kapsayıcı Toplumlar  2022 Yılı Çağrıları Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Ufuk Avrupa Programı, Küme 2: Kültür, Yaratıcılık ve Kapsayıcı Toplumlar, 2022 yılı çağrılarında, 1 koordinatör ve 12 ortağın yer aldığı 7 farklı proje Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmiştir.20 Ocak 2022- 20 Nisan 2022 tarihleri arası başvuruları açık kalan, rekabetin yüksek olduğu çağrıya toplamda 1.854.456 Avro hibe alınmıştır.

 “HORIZON-CL2-2022-HERITAGE-01-02 – Europe’s cultural heritage and arts – promoting our values at home and abroad” çağrısı kapsamında fonlanmaya hak kazanan Bilkent Üniversitesi’nin koordinatörü olduğuCULTURATI (CUSTOMIZED GAMES AND ROUTES FOR CULTURAL HERITAGE AND ARTS)akronimli proje konsorsiyumunda 14 kuruluş yer almakta olup proje kapsamında Nesnelerin İnterneti (IoT), bulut ve mobil teknolojileri, sensörler ve Yapay Zeka kullanan sistemi tasarlamak, geliştirmek ve doğrulamak amaçlanmaktadır. Altı farklı ülkeden ortaklar bulunan proje kapsamında Türkiye’den Ankara Valiliği, Rahmi Koç Müzesi ve Serdar Vural Öktem ortak olarak yer almıştır.

 “HORIZON-CL2-2022-DEMOCRACY-01-05: Evolution of political extremism and its influence on contemporary social and political dialogue” çağrısı kapsamında sunulan OppAttune (Countering Oppositional Political Extremism through Attuned Dialogue: Track, Attune, Limit)akronimli proje konsorsiyumunda 17 kuruluş yer almakta olup proje kapsamında muhalif aşırı ideolojilerin ve korumacı karar almanın evriminin izlenmesi, yenilikçi bir uyum modeli geliştirilmesi ve aşırıcılığın yayılmasını sınırlayan ulusal ve ulusötesi düzeylerde bir dizi müdahalenin test edilmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Türkiye’den Özyeğin Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi ortak olarak yer almıştır.

“HORIZON-CL2-2022-TRANSFORMATIONS-01-02: The impact of spatial mobility on European demographics, society, welfare system and labour market” çağrısı kapsamında sunulan; PREMIUM_EU (Policy REcommendations to Maximise the beneficial Impact of Unexplored Mobilities in and beyond the European Union) akronimli proje konsorsiyumunda 10 kuruluş yer almakta olup proje kapsamında hassas bölgelerdeki politika yapıcıların bölgesel kapsayıcı büyümeyi ve refahı artırmak için hareketlilik potansiyelini kullanmalarına yardımcı olacak bir Bölgesel Politika Gösterge Tablosu (RPD) geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Türkiye’den Hacettepe Üniversitesi ortak olarak yer almıştır.

“HORIZON-CL2-2022-TRANSFORMATIONS-01-08: Strengthening racial, ethnic and religious equality” çağrısı kapsamında sunulan RAISE (RECOGNITION AND ACKNOWLEDGEMENT OF INJUSTICE TO STRENGTHEN EQUALITY) akronimli proje konsorsiyumunda 9 kuruluş yer almakta olup proje kapsamında yapısal ırkçılığın yeniden ortaya çıkmasında sınır oluşturma süreçlerinin farkındalığının ve yapısal ırkçılığı azaltmak için bu tür sınır oluşturma süreçlerini kırmaya hangi kolektif eylemlerin katkıda bulunduğunun incelenmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Türkiye’den İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneği ortak olarak yer almıştır.

 “HORIZON-CL2-2022-TRANSFORMATIONS-01-09: Return and readmission of irregular migrants in the EU” çağrısı kapsamında sunulan FAiR (Finding Agreement in Return) akronimli proje konsorsiyumunda 12 kuruluş yer almakta olup proje kapsamında geri dönüş politikaları ve geri dönüş alternatiflerindeki meşruiyet açıkları ele alınarak AB'nin geri dönüş göçü yönetiminin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Türkiye’den Koç Üniversitesi  ortak olarak yer almıştır. Bu başlıkta başarılı olan GAPs (De-centring the Study of Migrant Returns and Readmission Policies in Europe and Beyond) akronimli proje konsorsiyumunda 17 kuruluş yer almakta olup proje kapsamında egemen, tek taraflı “geri dönüş politikası oluşturma” anlayışını merkezden uzaklaştırarak, geri dönüş politikalarına ilişkin beklentiler ile bunların fiili sonuçları arasındaki kopuklukların incelenmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Türkiye’den Özyeğin Üniversitesi  ortak olarak yer almıştır.

“HORIZON-CL2-2022-HERITAGE-01-06: Increase the potential of the international competitiveness of the European filmmaking industry” çağrısı kapsamında sunulanREBOOT (Reviving, Boosting, Optimising and Transforming European Film Competitiveness) akronimli proje konsorsiyumunda 12 kuruluş yer almakta olup proje kapsamında Avrupa film endüstrisi hakkında eksiksiz bir bilgi seti sağlanması, politika, uygulama ve deneyim alanlarında mevcut güçlü yönlerin birleştirilmesi, zayıf yönlerin tespit edilmesi ve bunların üstesinden gelinmesi ile gelecekteki rekabet gücünün planlanması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında Türkiye’den Kadir Has Üniversitesi  ortak olarak yer almıştır.

Ufuk Avrupa Programı Türkiye Koordinasyon Ofisi olarak tüm kuruluşlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını temenni ederiz.