ufuk news
  05 Şubat 2019

21 Şubat 2019 tarihinde Ankara’da, TÜBİTAK Başkanlık Binasında, Yenilikçi İlaçlar Girişimi (IMI-2) 17. Çağrısına yönelik bir bilgi günü gerçekleşecek. IMI Ofisi ve Avrupa İlaç Endüstrisi ve Birlikleri Federasyonu (EFPIA) temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirilecek etkinliğin sabahki oturumunda katılımcılara Yenilikçi İlaçlar Girişimi yapısı, çağrı konuları, yasal ve finansal hususlar ve başvuru koşulları hakkında bilgi verilmesi planlanıyor. Ayrıca IMI İsveç temsilcisi kişisel ve ulusal deneyimlerini paylaşacak.

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde, Türkiye’nin IMI’deki yeri ve başarılı proje örneklerinin yanısıra, Türkiye’de ilaç ve tıbbi cihaz klinik araştırmalarıyla ilgili düzenlemeler ve TÜBİTAK Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması hakkında bilgi verilecek. Etkinlikten azami ölçüde faydalanabilmek adına katılımcıların ilgilendikleri çağrı konularını önceden incelemeleri önerilmekte.

Yaşam bilimlerinde dünyanın en büyük kamu-özel sektör ortaklığı olan IMI’nin amacı özellikle yetersiz tıbbi veya sosyal ihtiyaçların olduğu alanlarda, yenilikçi ilaçların gelişimini ve hastaya erişimini hızlandırarak sağlığın iyileştirilmesidir. 

 

Notlar:

Etkinlik dili İngilizce'dir.

Çağrı detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

Etkinliğe katılım için kayıt zorunludur. Kayıt olmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Etkinliğin ajandasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.