events
  10 Haziran 2021  - 11 Haziran 2021  /   Çevrimiçi Etkinlik

Sizleri, 10-11 Haziran 2021 tarihlerinde TÜBİTAK tarafından düzenlenecek olan Ufuk Avrupa Küme 6: Biyoçeşitlilik-Gıda Sistemleri-Döngüsel Ekonomi-İklim-İnovatif Yönetim alanlarındaki Odak Grup Eğitimi’ne davet etmekten memnuniyet duyuyoruz. Etkinlik; Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve yürütücüsünün T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II Teknik Destek Projesi” kapsamında gerçekleştirilecektir.

Etkinlik, 2 günlük yoğun bir çevrimiçi çalıştay olup Ufuk Avrupa Küme 6 Çağrıları ve teklif hazırlama hakkında bilgi almak isteyen Ufuk Avrupa Çerçeve Programı potansiyel katılımcılarını hedeflemektedir. Etkinlik, Ufuk Avrupa’nın üç ana dayanağından ikincisi olan Küresel Zorluklar ve Endüstriyel Rekabet altında yer alan Küme 6 Bölümü: Küresel Mücadeleler ve Avrupa Endüstriyel Rekabet Gücü kapsamında Gıda, Biyoekonomi Doğal Kaynakları, Tarım ve Çevre alanlarındaki Çalışma Programı’nı konu alacak ve aşağıda sıralanmış Küme 6 çağrılarını hedefleyecektir:

  • Hedef 1 – Biyoçeşitlilik ve Ekosistem Hizmetleri
  • Hedef 2 – Birincil üretimden tüketime kadar adil, sağlıklı, çevreye duyarlı gıda sistemleri
  • Hedef 3 – Döngüsel ekonomi ve biyoekonomi sektörleri
  • Hedef 5 – İklim eylemi için kara, okyanuslar ve su
  • Hedef 7 – Yeşil Anlaşma’yı destekleyen inovatif yönetim, çevresel gözlemler ve dijital çözümler

Etkinlik kapsamında, bir çalışma programının nasıl okunması gerektiğine, çağrıların arkasındaki temel bilgilerin nasıl anlaşılacağına, teklif hazırlama süreci ve her bir teklif bölümüne ait belirli kriterlere değinilecektir. Oturumlar, katılımcıların çağrı metnini anlamalarını ve kendi projelerini en iyi şekilde nasıl hazırlayacaklarını ve değerlendirme kriterlerini nasıl karşılayacaklarını öğrenmelerine yardımcı olacak şekilde yapılandırılmıştır. Eğitimde kullanılacak olan içerik, sunumlar ve eğitim notları; Avrupa Birliği’nden derlenmiş literatür ve faydalı şablonlarla zenginleştirilmiştir.