news
  17 Şubat 2020

56 attendees were drawn from SMEs in the surrounding area, representing a diverse range of business sizes and sectors, ranging from computer software production to biotechnology.

12 etkinlikten oluşan Proje yazma etkinliğinin 5.si birbirinden çeşitli alanda ve büyüklükte olan KOBİ’lerin katılımıyla 12 Şubat 2020 tarihinde Ankara Liman Hotel’de gerçekleştirildi.

14 Şubat’ta Radisson Blu Hotel in Şişli’de ise serinin 6 etkinliği dahilinde 50 katılımcıya yeni KOBİ Aracı Hızlandırıcı Pilot Programı hakkında bilgi vermek amacıyla bir araya gelindi. Pilot programın Ocak 2021'de başlaması planlanan yeni Ufuk Avrupa programı kapsamında devam etmesi bekleniyor. Her iki etkinlik de Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen 'Ufuk 2020'de Türkiye Faz II' projesi kapsamında gerçekleştirildi. Eğitimin amacı, KOBİ'leri, yenilikçi KOBİ projelerini ticarileştirilebilecekleri bir aşamaya kadar finanse etmenin asıl aracı olan Avrupa Komisyonu'nun Ufuk 2020' programı hakkında daha iyi bilgilendirmekti.

Her iki etkinlik de Ufuk 2020’de Türkiye projesi hakkında genel bilgilendirme oturumlarıyla başladı. Devamını ise, proje değerlendiricilerinin üzerinde yoğunlaştığı üç temel alana odaklanan oturumlar izledi; "Mükemmellik", "Etki" ve "Uygulama". Her iki etkinlik de 400’ü aşan katılımcısıyla, içerik ve kullanışlılık açısından yüksek puan aldı. 

Daha önce gerçekleşmiş ve gelecekte gerçekleşecek olan; diğer ilgili faaliyetlerin detayları şu adreste bulabilirsiniz. : https://th2020.zendesk.com/hc/en-us/categories/360001555713-Training-Networking-Events-Phase-II-