EC Response to Coronavirus
  20 Nisan 2020

Check all new initiatives and latest news from the EC to fight Covid-19 pandemic. In this page you can find all relative news, updates and links on resources.

Avrupa Komisyonu, COVID-19 pandemisine nedeniyle gerçekleşmesi planlanan bir dizi girişim hakkında bilgi yayımladı. Bunlardan en önemlileri aşağıda özetlenmiştir. Bununla birlikte, ilgili araştırma ve inovasyon hakkında bilgi için Avrupa Araştırma Alanı (ERA) korona platformunu kontrol edebilirsiniz!

UFUK 2020

30 Ocak 2020'de acil durum çağrısı "SC1-PHE-CORONAVIRUS-2020: 2019-nCoV salgınına klinik ve halk sağlığı müdahalesi için gelişmiş düzeyde bilgi" duyuruldu. Orijinal bütçesi 10 milyon Euro olan bu çağrı ve daha sonrasında 48,5 milyon Euro’ya yükseltildi. ÇAĞRI BAĞLANTISI.

Acil durum çağrısı başvurularını Şubat 2020'de kapattı.  Sonuçlar, 6 Mart'ta açıklandı. Başlangıçta 17 proje çağrıya uygun görüldü.  Mart sonunda ise bir proje daha eklendi. Proje listesi için eke buradan bakabilirsiniz.

Bu çağrı, özellikle halihazırda çözümler üzerinde çalışan bilimsel ekiplere yönelikti bu nedenle ilk çağrıda hiçbir Türk kurumu yoktu.

YENİLİKÇİ İLAÇLAR GİRİŞİMİ

Yukarıdaki çağrıya ek olarak, Avrupa Komisyonu ile ilaç endüstrisi arasında bir kamu-özel ortaklığı olan Yenilikçi İlaçlar Girişimi (IMI), COVID-19 salgınına müdahale amaçlı tedaviler ve teşhisler geliştirmek için hızlı bir araştırma teklifleri çağrısı başlattı.

Bu çağrının kapsadığı alan Covid-19'a adanmış olan Yenilikçi İlaçlar Girişimi Çağrısıdır: Koronavirüs enfeksiyonlarıyla mücadele eden terapötik ve teşhislerin geliştirilmesi. Çağrı başvuruları 3 Mart 2020 tarihinde açıldı ve 31 Mart 2020’de son buldu. Bu süreçte 144 teklif sunulmuştur.

Sağlık ve tıp camiasını ilgilendiren dört adet daha -spesifik olarak Covid-19'a adanmış olmasalar da dijital sağlık bilgileri, aşı hızlandırma ve daha fazlası gibi ana hususları ile ilgilenin Yenilikçi İlaç Girişimleri Açık çağrısı vardır. 

AVRUPA İNOVASYON KONSEYİ

Bu bilgilendirme de ise Avrupa İnovasyon Konseyi, KOBİ'leri COVID-19 eylemleri üzerinde çalışmaya teşvik etmeyi amaçladı. 1000'i COVID-19 eylemleriyle ilgili olmak üzere 4000'den fazla teklif alındı.