Focus Group Training on MSCA IF
  20 Temmuz 2020

A two days of Focus Group Training on MSCA IF Event was organized by TUBITAK on July 16-17, 2020 as on-line training with 47 attendees.

TÜBİTAK tarafından 16-17 Temmuz 2020 tarihlerinde Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Rekabetçi Sektörler Programı altında uygulanmakta olan “Ufuk 2020'de Türkiye Faz II” Teknik Destek Projesi kapsamında 47 kişinin katılımıyla çevrim içi eğitim olarak iki günlük bir etkinlik düzenlendi. 

Eğitim etkinliğinin ilk günü Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri Ulusal İrtibat Noktası Dr. Gaye Çetinkaya’nın, açılış konuşması ile başladı. Dr. Çetinkaya kendini ve Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Desteklerini tanıtırken, sunulacak tekliflerin değerlenme aşamalarından, başarı oranlarından, başvuranlar esnasında faydanla bilecek kilit rehberliklerden bahsetti. Dr. Çetinkaya sunumunu ise TÜBİTAK Destek Programları, Danışman Kriterleri, Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri Bireysel Bursları Ön Değerlendirme Destek ve Başarı Ödülleri, Koordinatör Destek Programı hakkında paylaştığı bilgilendirme ile noktaladı.

Ufuk 2020’de Türkiye Faz II takım lideri Dr. Aleksander Bakowski ise Dr. Çetinkaya’dan hemen sonra, Avrupa Birliği’nin Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri’nin Türk katılımcılara sağladığı katkılar hakkında bir sunum yaptı. Bakowski, sonrasında ise, Ufuk 2020’de Türkiye Faz II projesi kapsamında planlanmış ve yaklaşan etkinlikler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

Ufuk2020 Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri Bireysel Bursları Eğitmeni Bay Michael Browne, tematik eğitimi ile eğitim etkinliğine devam etti. Bay Browne iki günlük eğitimi “Mükemmellik”, “Etki”, “Uygulamalar” ve “İdari Gereklilikler” temalarında dört oturuma böldü. Her oturumundan sonra ise Sayın Michael Browne, oturumları katılımcılarla değerlendirmek adına soru-cevap bölümüne yer vardı.