news-horizon
  09 Eylül 2019

Bu eğitim etkinliği, katılımcıları Ufuk 2020 ERC çağrı başlığında yaklaşan çağrılar kapsamında başarılı teklifler geliştirmek için gerekli olan temel adımlara alıştırmayı amaçlamaktadır. Odak grup eğitimi, Türkiye'nin en iyi ve hırslı araştırmacılarını ve akademisyenlerini, çığır açan, yüksek riskli/yüksek kazançlı araştırma fikirlerine dayalı rekabetçi ve yüksek kaliteli teklifler hazırlamada desteklemeyi hedeflemektedir. Seminerin amacı aşağıdakiler gibidir: 

  • i) Çağrının koşullarını detaylı olarak anlamak;
  • ii) Başarılı ERC teklifleri hazırlamak için katılımcıları temel belgelerle tanıştırmak;
  • iii) Araştırmacılara tekliflerinin tüm bölümlerini hazırlamalarında destek olmak;
  • iv) Katılımcılara ERC çağrıları kapsamında kazanan projelerin profilini tanıtmak;
  • v) Katılımcıları ERC tekliflerindeki değerlendirme sürecine alıştırmak, değerlendiricilerin ilk olarak neye baktığı ve onları nasıl etkileyeceğine (ipuçları ve püf noktaları) değinmek
  • vi) Katılımcıların tüm teknik detaylarını ve sorularını ele almak.
  • vii) Eğitmen/uzman tarafından doğrudan taslak ERC teklifleri hakkında bire bir geri bildirim almak.

Etkinlik, katılımcıların çığır açan bir bilimsel fikre dayalı olarak kendi ERC hibe başvurularını oluşturmalarına, başvuru şablonunun her bölümünde kilit noktaları oluşturmalarına ve bu son derece rekabetçi çağrıda kazanan teklifin ne olduğuna dair bilgileri aktarmaya odaklanmıştır. “Soru-cevap” oturumları ile Eğitim Uzmanı tarafından gerçekleştirilen sunumlarda katılımcıların her an soru sorma imkânı sağlanarak interaktif bir ortam yaratılmıştır. Ayrıca, tüm katılımcılara, tekliflerinin geri kalanına açıklamak istemedikleri kısımları için, “bire bir” danışmanlık desteği de sağlanmıştır. Etkinlik 2 gün sürmüş olup, etkinliğin mümkün olduğunca interaktif bir ortamda gerçekleşmesi sağlanmıştır.