05 Mart 2018

TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM), bilişim, bilgi güvenliği ve ileri elektronik alanlarında gerçekleştirdiği çalışmalarla ülkemizin ihtiyaçlarına yenilikçi ve milli çözümler üreten ulusal Ar-Ge merkezidir. Türkiye’nin en yetkin Ar-Ge merkezi olma özelliğiyle BİLGEM, Türkiye’de bilgi güvenliği ve bilişim alanında teknolojik bağımsızlığı sağlamak için, askeri ve sivil bilginin güvenliğini, bütünlüğünü, güvenli bir şekilde iletilmesini ve saklanmasını sağlayan teknolojik Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirmektedir. BİLGEM, 40 yılı aşan bilgi birikimi, deneyimi ve 1600’ü aşan insan kaynağıyla uluslararası standartlarda bilimsel ve teknolojik araştırmalar gerçekleştirmektedir. 

TÜBİTAK BİLGEM Ulusal Elektronik ve Kriptooji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) bünyesinde 2017 yılında, Blokzincir Araştırma Laboratuvarı kurulmuştur. Kamu ve özel kuruluşların ihtiyaçlarına yönelik,  blokzincir teknolojilerinin altyapısnın oluşturulması, kurulumu, kripto paraların güvenlik ve mahremiyet analizi, iş modelleri, finans ve kitle fonlama yaklaşımları başlıca Ar-Ge faaliyetleri arasındadır. 

Bu kapsamda TÜBİTAK BİLGEM Blokzincir Araştırma Laboratuvarı'nın organize ettiği 1. Ulusal Blokzincir Çalıştayı, 2-3 Nisan 2018 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecektir.

Etkinliğe katılım sınırlı sayıdadır.
*Etkinlik boyunca simultane çeviri yapılacaktır.
*Simultaneous translation during the event will be provided.

Kayıt (Gerçek Kişiler)
Kayıt (Tüzel Kişiler)

Programla ilgili detaylı bilgileri için:
blokzincir.bilgem.tubitak.gov.tr

İletişim bilgisi için: blokzincir.bilgem@tubitak.gov.tr