MISS
  24 Şubat 2022

Avrupa Komisyonu Misyon Kurulu tarafından; Ufuk Avrupa Çerçeve Programları kapsamında yeni olarak açılan ve oldukça önemli bir yenilik olan Misyonlar dâhilindeki Şehirler Misyonu Kapsamında; “2030 Yılına Kadar 100 İklim-Nötr ve Akıllı Şehir  Niyet Beyanı (Expression of Interest) Çağrısına başvuru yapan (ve isimlerinin yayımlanmasına izin veren) şehirlerin listesi yayımlanmıştır. Başvuru yapan il/ilçelerin listesi  Şehirler Misyonu websitesindeki ilgili linkten incelenebilir.

31 Ocak'ta sona eren Şehirler Misyonu'nun Niyet Beyanı Çağrısına 377 şehir yanıt vermiş ve ön incelemelerin ardından 362 şehrin başvurusu değerlendirilmeye uygun bulunmuştur. Ülkemizden 22 il/ilçe belediyesi başvurularını igili kurallar çerçevesinde tamamlamıştır. İsimleri ilan edilen şehirler(ilçeler) devam etmekte olan değerlendirme aşamasına geçilmiştir. Seçim sürecinin tamamlanması ve Şehirler Misyonu'na katılmaya davet edilecek şehirlerin açıklanmasının Nisan 2022 içinde olması planlanmaktadır.

Listede yer alan tüm şehirlerin ilgili çağrı kapsamında destek alamayacağı ve uygun görülen 100 şehrin seçileceği unutulmamalıdır.