ufuk news
  16 Haziran 2021

EIC Kılavuz Öncelik Alanları, yeni pazar fırsatları yaratmak için bilim ve teknolojideki en son yenilikler üzerine inşa edilmiştir. Her bir çağrı kapsamında EIC, farklı bakış açılarını, rakip yaklaşımları veya ilgili Öncelik Alanı’nın tamamlayıcı yönlerini ortaklaşa araştıran, özenle hazırlanmış bir proje portföyünü destekleyecektir. Öncelik Alanları portföylerinin yönlendirilmesiyle, inovasyon potansiyelinde en yüksek kazanç ile bilimden teknolojiye en yüksek riskli yolun odak noktası olması sağlanacak.

EIC, 2021 yılı Kılavuz kapsamında belirlenmiş olan beş Öncelik Alanı ile sizi, geleceğin teknolojilerinin kilit alanlarındaki en zorlu süreçlerin önüne geçebilmek için bilim ve mühendisliğin en iyilerini bir araya getirmeye davet ediyor. Bu süreç, yüksek riskli ve yüksek kazançlı araştırma ve geliştirmeyi, yeni disiplinler arası alanlara girmeyi gerektirmektedir. Ancak, bu süreçte elde edilecek başarı ile hem endüstriyel hem de toplumsal sektörleri kapsayacak şekilde inovasyonun yolunun açılacak olması inovasyon dünyası açısından çok büyük önem taşımaktadır.

2021 yılı için belirlenmiş olan EIC Kılavuz Öncelik Alanları çağrı başlıkları şu şekildedir:

  • İç Farkındalık
  • Beyin dokusundaki aktiviteyi ölçmek ve uyarmak için araçlar
  • Hücre ve Gen tedavisinde Gelişen Teknolojiler
  • Yeşil hidrojen üretimine giden yeni yollar
  • İşlenmiş Canlı Malzemeler

Başvurular için son tarih 27 Ekim 2021, 17:00 (CET) olup tüm başvurular Funding and Tenders Portal aracılığıyla gönderilecektir.

EIC Kılavuz ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Detaylı bilgi için EIC 2021 Yılı Çalışma Programı’na buradan ulaşabilirsiniz.