15 Aralık 2022  - 15 Aralık 2022  /   "R&I Goals and Opportunities for Micro-Electronics in 6G Networks" konulu webinar

6G-IA ve AENEAS iş birliğinde "R&I Goals and Opportunities for Micro-Electronics in 6G Networks" konulu webinar 15 Aralık 2022 Perşembe günü Türkiye saati ile 12:00-13:15 saatleri arasında düzenlenecektir.

Web seminerinin amacı, 6G Ağlarında Mikro-Elektronik için Avrupa politikalarını ve hedeflerini özetlemek ve hem KDT Ortak Girişimi hem de SNS Ortak Girişimi programlarında bu alandaki ilgili 2023 proje çağrılarını tartışmaktır.

2022'nin başlarında Komisyon tarafından kabul edilen Avrupa Çip Yasası, Avrupa'nın yarı iletken teknolojileri ve uygulamalarında rekabet gücünü ve dayanıklılığını artırmayı ve hem dijital hem de yeşil dönüşümün sağlanmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Hedeflerinden biri, Avrupa'nın dijital bağlantı altyapıları için çiplerde liderliğe ulaşmasına yardımcı olmaktır. 

Bu bağlamda ve Avrupa'nın mikroelektronik ve bağlanabilirlik gücünü pekiştirme hedefiyle, KDT ve SNS Ortak Girişimlerinin her ikisi de kendi Çalışma Programlarında tamamlayıcı faaliyetler olarak odak konuları belirleyerek çağrıya çıkmaktadırlar.

Program hakkında detaylı bilgi ve kayıt için lütfen tıklayınız.