09 Mayıs 2019

2019 yılı CHIST-ERA (European Coordinated Research on Long term Challenges in Information and Communication Sciences & Technologies ERA-Net) Konferansı, 11-13 Haziran 2019 tarihleri arasında Estonya'nın başkenti Tallinn'de düzenlenecek. Konferansın amacı, ilgili alanlarda çalışan araştırmacıları ve CHIST-ERA temsilcilerini bir araya getirerek, çağrı başlıklarının içeriklerinin ve kapsamlarının nihaî haline katkı vermelerini sağlamak. Konferansa katılım sağlanarak ilgili araştırmacılarla tanışılabilir, muhtemel ortaklıklar için işbirliği sağlanabilir ve çağrı metinlerine katkı verilebilir.

CHIST-ERA IV Projesi, Avrupa Komisyonu tarafından AB Ufuk2020 Çerçeve Programı kapsamında desteklenen bir ERA-NET projesi. Projenin temel amacı, uluslararası işbirlikleri yoluyla Yeni ve Gelişmekte Olan Teknolojiler alanında çığır açacak ileri araştırma projelerinin desteklenmesi.
Proje'nin Ekim ayında yayınlanması planlanan 2019 yılı çağrısı kapsamında aşağıda sunulan iki başlıktaki projelerin fonlanması planlanıyor:

  • Açıklanabilir Makine Öğrenmesi (Explainable Machine Learning),
  • Hesaplamalı Sürdürülebilirlik: Çevrenin Sürdürülebilirliğine Bilişimsel Yaklaşım (Computational Sustainability: a Computational Approach to the Sustainability of the Environment)

 


Notlar:
Konferansa kayıt olmak için tavsiye edilen son tarih 8 Haziran 2019’dur.
Detaylı bilgiler ve kayıt için : http://www.chistera.eu/conference-2019-programme-overview
İletişim için:
ncpfet@tubitak.gov.tr