21 Ocak 2020

22 farklı ülkeden fonlayıcı kuruluş ve Avrupa Komisyonu tarafından ortaklaşa desteklenecek Nadir Hastalıklarda Avrupa Ortak Programı (European Joint Programme on Rare Diseases - EJP RD) İkinci Uluslararası Ortak Çağrısı (Joint Transnational Call- JTC) “NADİR HASTALIKLARA KARŞI ETKİLİ TERAPİ GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK KLİNİK ÖNCESİ ARAŞTIRMALAR (Pre-Clinical Research to Develop Effective Therapies for Rare Diseases)”e  ülkemiz adına TÜBİTAK destek vermektedir.

Çağrıya katılım sağlayan ülkelerle fonlayıcı kuruluşlar ve başvuru süreçleri hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

ÖNEMLİ BİLGİLER

İki aşamalı başvuru ve değerlendirme süreci izlenecek çağrıya ön-proje-önerisi ve tam-proje-önerisi olmak üzere iki ayrı başvuru alınacaktır.

Türkiye’den çağrıya katılım sağlayacak araştırmacının TÜBİTAK’a ulusal başvuru yapması zorunludur.

Türkiye’den çağrıya katılım sağlayacak araştırmacının TÜBİTAK’tan  talep edebileceği destek miktarı (Burs dâhil, PTİ ve kurum hissesi hariç) 

  • Proje koordinatörü olması halinde en fazla 1.440.000 TL
  • Proje ortağı olması halinde en fazla 720.000 TL’dir.

 

Birinci aşama TÜBİTAK – Ulusal Online Başvuru sistemi 27 Ocak 2020 tarihinde başvurulara açılacaktır. Ulusal online başvurular için için son tarih 23 Şubat 2020; e-imzaların tamamlanması için son tarih ise 25 Şubat 2020’dir.

Türkiye’den başvuru yapacak araştırmacılar için Ulusal Başvuru Süreci ile ilgili bilgi notuna http://www.ejprarediseases.org/index.php/documents-jtc2020/ sayfasında “TUBITAK rules and terms for the national application”’na tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ULUSAL İRTİBAT NOKTASI

Dr. Jale Şahin

TÜBİTAK

Uluslararası İşbriliği Daire Başkanlığı

İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü

EJPRD@tubitak.gov.tr