21 Eylül 2021

2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programının 2021 Yılı Kapsamındaki Son Çağrısı Açıldı.

TÜBİTAK bünyesinde yürütülen 2236 Uluslararası Deneyimli Araştırmacı Dolaşım Programının (Co-Funded Brain Circulation Scheme) dördüncü çağrısı 26.08.2021 ve 15.11.2021 tarihleri arasında başvuruya açık olacaktır.


CoCirculation2 programı ile ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında alanında tecrübeli araştırmacıların araştırma projelerini Türkiye’nin önde gelen akademi veya sanayi kurum ve kuruluşlarında yürütmeleri desteklenecek, ülkemiz tecrübeli araştırmacılar için cazibe merkezi haline getirilecek, yurda dönüş yapmak isteyen nitelikli araştırmacılara destek sağlanacak, Ar-Ge insan kaynağı gelişimine katkıda bulunulacak, uluslararası ve sektörler arası araştırmacı dolaşımı desteklenecektir.

Araştırmacılar projelerini Türkiye’de bir üniversite veya sanayi kurum/kuruluşlarında yürütmek üzere başvuru yapabilir. Mülteci statüsündeki araştırmacılar ve akademik olmayan (büyük sanayi kuruluşu, KOBİ, STK gibi) kuruluşlara gelmek üzere başvuru yapan araştırmacılar için esnetilmiş başvuru şartları bulunmaktadır. Araştırmacılar 3 aya kadar mevcut kuruluşlarından farklı bir kuruluşta görevlendirilebileceklerdir. Ayrıca engelli araştırmacıların ek ihtiyaçları için de ek destek imkânı sağlanabilecektir.
Desteklenecek araştırmacılar aylık brüt 5050 Avro maaş ve 800 Avro araştırma, eğitim ve ağ kurma bütçesi verilecektir.


Başvurular https://e-bideb.tubitak.gov.tr/basvuruacikprogramlar.htm adresinden 26 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla yapılabilecektir. Program hakkında detaylı bilgilere https://tubitak.gov.tr/tr/burslar/doktora-sonrasi/arastirma-burs-programlari/icerik-2236-uluslararasi-deneyimli-arastirmaci-dolasimi-destek-programi adresinden ulaşılabilmektedir.