ufuk news
  02 Mart 2020

Ülkemizin aidat ödeyerek katılım sağladığı AB Çerçeve Programları (AB ÇP) kapsamında Türkiye’deki paydaşların program hakkında farkındalıklarının, Türkiye’den gerçekleştirilecek proje başvuru sayısının ve bu projelerin kalitesinin artırılmasına yönelik destek ve ödül programları "TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destek ve Ödül Programlarına ilişkin Usul ve Esaslar" çerçevesinde yürütülmektedir.
Avrupa Komisyonu ile yürütülen yoğun müzakereler sonucunda, ülkemizin Ufuk2020 Programı’na 2020 yılı için ödenmesi gereken son taksit olan 77,8 Milyon Avro miktarındaki katkı payından muaf tutulması sağlanmış ve ilgili katkı payının ülkemiz araştırmacıları için yeni destek programları sunularak kullanılmasına karar verilmiştir.
İlgili karar doğrultusunda, Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı faaliyetleri kapsamında tasarlanmış ve yürütülmekte olan destek programlarına Şubat ayı itibariyle bir destek programı daha eklenmiştir.

Ağlara Üyelik desteği ile AB ÇP çerçevesinde sunulan proje önerilerine dâhil olunmasında ve AB ÇP önceliklerinin belirlenmesinde etkili olan ağlara üyeliğin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.
Ağlara üyelik desteğine Türkiye’de faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, ulusal mevzuat uyarınca küçük ve orta büyüklükte işletmeler (KOBİ) ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar başvurabilir.
Destek miktarı, ulusal mevzuat uyarınca KOBİ statüsündeki firmalar için yıllık üyelik bedelinin %80’i, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar için yıllık üyelik bedelinin %100’üdür.
Yalnızca TÜBİTAK tarafından ilan edilen listedeki ağlara üyelik için başvuruların kabul edileceği Programda başvurular 2020 yılı için iki seferde alınacak ve her bir başvuru dönemindeki başvurular ayrı olarak değerlendirilecektir. 2020 yılı üyelikleri için yapılacak olan başvurular 24 Haziran 2020 saat 18:00’a kadar, 2021 yılı üyelikleri için yapılacak olan başvurular 22 Ekim 2020 saat 18:00’a kadar yapılabilecektir.

Ağlara Üyelik Desteğine ilişkin detayları bulabileceğiniz destek kapsamındaki ağ listesi, infografik ve duyuru için tıklayınız.
Başvurular http://destekler.h2020.org.tr/ linki üzerinden çevrimiçi olarak alınmaktadır. Söz konusu destek ve ödül programları hakkında detaylı bilgiye ve güncel duyurulara www.ufuk2020.org.tr adresinden ulaşabilir, başvurularınızı çevrimiçi olarak 5 Mart 2020 tarihinden itibaren http://destekler.h2020.org.tr/ adresinden gerçekleştirebilirsiniz.

Destek kapsamında, onaylanan her bir başvuru  için en fazla 15.000 Avro karşılığı harcamalar TL olarak ödenecektir.