SESAR
  16 Kasım 2022

AB Drone Günleri

29-30 Kasım 2022, Brüksel

Avrupa Komisyonu Hareketlilik ve Ulaştırma Genel Müdürlüğü (DG MOVE) ve SESAR 3 Ortak Teşebbüsü, 29-30 Kasım tarihlerindeBelçika'nın Brüksel kentindeAB Drone Günleri etkinliğini düzenleyecektir. Etkinlik boyunca katılımcılar, Komisyonun Drone Stratejisi 2.0 hakkında önemli içgörüler kazanacak ve Avrupa drone sektörünün U-uzayını gerçeğe dönüştürmeye ne kadar hazır olduğuna dair görüş alış verişinde bulunacaktır. Etkinlikte ayrıca kentsel hava hareketliliği ve SESAR 2020 U-Uzayı projelerinde en güncel endüstri yeniliklerinin sergilendiği bir sergilenecektir.

 

29 Kasım, 13:30-19:00 (CET): Avrupa Drone Stratejisi 2.0'ın Lansmanı

AB Drone Günleri, emniyet, asayiş ve sosyal kabulü sağlarken drone teknolojisinin benimsenmesini teşvik etmeyi amaçlayan ileriye dönük Avrupa Drone Stratejisi 2.0'ın lansmanı ile başlayacaktır. Endüstri ve politika uzmanlarıyla yapılacak panel tartışmaları, yenilikçi hava hareketliliği ve hava hizmetleri ve Avrupa sivil, güvenlik ve savunma sanayii yeteneklerinin güçlendirilmesi dahil olmak üzere Stratejinin kapsadığı alanları ayrıntılı olarak inceleyecektir. Etkinlikte Avrupa Komisyonu'nun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Adina Vălean ve Hareketlilik ve Ulaştırmadan Sorumlu Genel Direktör Henrik Hololei konuşmalar gerçekleştirecektir.

 

30 Kasım, 8:30-17:30: SESAR 3 JU U-Uzayı Sergileme Etkinliği

İkinci gün, SESAR 3 JU bir U-uzayı Sergileme etkinliğine ev sahipliği yapacaktır. Etkinliğin amacı Avrupa drone topluluğunun U-uzayını gerçeğe dönüştürmeye yönelik ilerlemeyi sunması ve tartışması ile SESAR 2020 U-Uzayı araştırma ve gösterim projelerinin sonuçlarını keşfetmesi için bir fırsat olacaktır.

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız  

Etkinlik ajandası için lütfen tıklayınız

Kayıt için lütfen tıklayınız *

*Etkinliğe yoğun ilgi göz önüne alındığında, önümüzdeki günlerde bir bekleme listesine eklenecek ve kaydınız onaylanacaktır.

 

Sorularınız için bizlere ncptransport@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.