AB Kadın Yenilikçiler Ödülü’nün 2021 Yılı Başvuruları Açıldı!
  11 Nisan 2021

Yeni teknolojilerin ve yıkıcı yeniliklerin yarattığı fırsatlar, Avrupa'nın ihtiyaç duyduğu adil ve sürdürülebilir iyileşmenin sağlanmasını vaat etmektedir. Ancak, yenilik ve yaratıcı yetenek kaynağı olan nüfusun yarısı göz ardı edilirse, Avrupa bu fırsatları kaçırma riskiyle karşı karşıya kalacaktır.

AB Kadın Yenilikçiler Ödülü, oyunun kurallarını değiştiren yeniliklerin arkasındaki kadın girişimcileri ödüllendirmeyi hedeflemektedir. Bunu yaparken AB, daha fazla kadın yenilikçiye duyulan ihtiyaç konusunda farkındalık yaratmayı ve her yerde kadınlar ve kızlar için rol modeller oluşturmayı amaçlamaktadır. Ödül, başarılı bir şirket kuran ve pazara yenilik getiren AB ve Ufuk Avrupa Asosiye üye ülkelerden en yetenekli kadın girişimcilere verilecektir.

AB Kadın Yenilikçiler Ödülü, Avrupa Yenilik Konseyi ve KOBİ Yürütme Ajansı tarafından yönetilecek ve kazananlar bağımsız bir uzman jüri tarafından seçilecektir.

“Kadın Yenilikçiler” ana kategorisinde, jürinin görüşüne göre tüm ödül kriterlerinde üstün olan ve diğer adaylar arasında öne çıkan kadınlara her biri 100.000 Avro üç ödül verilecektir. İkinci kategoride, 30 yaş ve altı, gelecek vaat eden bir "Yükselen Yenilikçi"ye 50.000 Avro ödül verilecektir.

Başvurular için son tarih 30 Haziran 2021, 17:00 (CET) olup başvuru sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. 

AB Kadın Yenilikçiler Ödülü ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Detaylı bilgi için EIC 2021 Yılı Çalışma Programı’na buradan ulaşabilirsiniz.