AB Misyonu İklim Değişikliğine Uyum Bilgilendirme Toplantısı
  16 Kasım 2021

Avrupa Birliği Eylül ayında hem kamu hem de özel sektörde bireysel, şehir ve bölgesel düzeyde Avrupa'nın iklim değişikliğine karşı direncini artırmak için bir Misyon başlatmıştır. İklim Değişikliğine Uyum Misyonu, kaçınılmaz iklim etkilerine hazırlanmaya yardımcı olmayı ve Avrupa'nın iklime dayanıklı bir kıtaya dönüşümünü hızlandırmayı amaçlamaktadır.

Araştırma ve inovasyona dayanan misyon, ortak bir çaba için somut hedefler belirlemiştir. Amaç, 2030 yılına kadar en az 150 Avrupa bölgesini ve topluluğunu iklim direncine doğru ilerlemek için desteklemektir. Bu amaç doğrultusunda, bölgelerin iklim risklerini ve fırsatlarını daha iyi anlamalarına, hazırlamalarına ve yönetmelerine, yenilikçi iklim direnci çözümlerini desteklemelerine ve ek yatırımlar için kaynak bulmalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir.

 23 Kasım tarihinde Misyonun tanımı ve bölgelerin sürece nasıl dahil olabileceğini açıklayıcı bir etkinlik düzenlenecektir. Etkinliğe Misyon Müdürü Clara de la Torre'ye John Bell (Misyon Müdür Yardımcısı) ve Dirk Beckers (Avrupa İklim, Altyapı ve Çevre Yürütme Ajansı CINEA Direktörü) konsept ve uygulama mekanizmalarını sunmak üzere katılacaklardır. Etkinliğin devamında soru/cevap oturumu düzenlenecektir. Etkinliğe kaydolmak için tıklayınız.