Açık Bilim & Araştırma Verilerinin Yönetimi (RDM) Eğitimi!
  02 Nisan 2021

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanında Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü ve TÜBİTAK’ın yararlanıcısı olduğu ve “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II' projesi kapsamında gerçekleşecek “Açık Bilim alanında Odak Grup Eğitimi” çevrimiçi etkinliğine sizleri davet etmekten memnuniyet duymaktayız.

Avrupa Birliği Araştırma ve Yenilik Programında deneyimli araştırmacıların yanı sıra, az deneyime sahip diğer katılımcılara da odaklanan 2 günlük çevrimiçi etkinlik ile Ufuk Avrupa programında Açık Bilim ve Araştırma Verilerinin Yönetimi hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.

EtkinlikteAçık Bilim uygulamaları ve FAIR veri ilkelerinin benimsenmesine yardımcı olabilecek gerekli araçlar ve zengin kaynaklar paylaşılacaktır. Ayrıca, Avrupa Açık Bilim BulutuVeri Yönetim Planlarının nasıl hazırlanacağına ilişkin en iyi uygulamalar ve talimatlarla birlikte sunulacaktır. Oturumlar, katılımcıların Açık Bilim ve Araştırma Verilerinin Yönetiminin temel kavramlarını anlamalarına ve bunları kendi projelerinde en iyi şekilde nasıl uygulayacaklarını öğrenmelerine yardımcı olacak şekilde düzenlenmiştir. Etkinlikte kullanılacak içerik, sunumlar ve eğitim notları; Avrupa Birliği’nden derlenmiş literatür ve faydalı şablonlarla zenginleştirilmiştir.

Etkinlik 19-20 Nisan 2021 tarihlerinde sabah ve öğle oturumlar şeklinde, çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Etkinlik gündemi için lütfen tıklayınız.

Kayıt: Sadece kayıtlı katılımcılara açık olan etkinliğin, çevrimiçi ortam bağlantı adresi ( Zoom linki) etkinlikten üç gün önce paylaşılacaktır.

Kayıt için lütfen tıklayınız.

Daha fazla bilgi için; proje ekibiyle k.gungor@idi.ie ya da t.eryilmaz@idi.ie adresleri üzerinden iletişime geçebilirsini