AIFD EFPIA Event
  02 Mart 2022   Çevrimiçi

Sizleri AİFD ve TÜBİTAK işbirliğinde düzenlenen çevrimiçi Ufuk Avrupa Bilgi Gününe davet etmekten memnuniyet duyuyoruz. 2 Mart Çarşamba günü 14:00-16:10 saatleri arasında TÜBİTAK ve Avrupa İlaç Endüstrileri ve Dernekleri Federasyonu’ndan (EFPIA) temsilcilerin katılımıyla, Ufuk Avrupa Programı kapsamında sağlık ve yaşam bilimleri alanında Ar-Ge, teknoloji geliştirme ve yenilik fırsatlarını konu alan çevrimiçi bir bilgi günü gerçekleştirilecektir. Etkinlikte, AB Araştırma ve Yenilik Programı Ufuk Avrupa’nın tanıtılması, Sağlık Kümesi ve Avrupa Yenilik Konseyi (EIC) çağrıları hakkında detaylı bilgi verilmesi ve Yenilikçi Sağlık Girişiminin tanıtılması amaçlanmaktadır.

Etkinlik, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği üyelerinin yanı sıra, Ar-Ge ve yenilik odaklı KOBİ’lere, sağlık ve yaşam bilimleri araştırmacılarına ve bu sektörler ile iş birliği yapmak isteyen paydaşların katılımına açıktır.

Ön Kayıt: Etkinliğe ön kaydınızı, takip eden ‘Google form’ dokümanı aracılığıyla gerçekleştirebilir ve etkinlik bağlantısına ulaşabilirsiniz: https://docs.google.com/forms/d/1YzrdvMy6OLEnlydsl_fM_rrTYfmmT0UpqJ-Kq_YmHpg/viewform?edit_requested=true

 Notlar:

  • Ufuk Avrupa ve TÜBİTAK destekleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için https://ufukavrupa.org.tr/ websitesini ziyaret edebilirsiniz.
  • Ufuk Avrupa Sağlık Kümesi 2022 yılı çağrıları ile ilgili detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz.
  • Avrupa Yenilik Konseyi ile ilgili detaylı bilgiye EIC websitesinden ulaşabilirsiniz.
  • Yenilikçi Sağlık Girişimi ile ilgili detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz.


Programın akışı ve detayları aşağıda sunulmaktadır:
 

14.00-14.20

Açılış Konuşmaları
T.C. Dışişleri Bakanlığı
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)
Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD)

14.20-15.00

Sağlık Kümesi Ulusal İrtibat Noktası, Sayın Özge Gözay tarafından gerçekleştirilecek sunum / TÜBİTAK “Ufuk Avrupa Programı Sağlık Kümesi 2022 Yılı Çağrıları ve Başvuru Koşulları”
(Türkçe- simultane çeviri hizmeti sağlanacaktır)

15.00-15.40

Avrupa Yenilik Konseyi Ulusal İrtibat Noktası, Sayın Merve Diyar Kaya tarafından gerçekleştirilecek sunum / TÜBİTAK “Avrupa Yenilik Konseyi Programı”
(Türkçe- simultane çeviri hizmeti sağlanacaktır)

15.40-16.00

Bilim Politikası ve Düzenleyici İşler Kıdemli Yönetici, Sayın Nicolas Creff tarafından gerçekleştirilecek sunum /EFPIA “Yenilikçi Sağlık Girişimi (IHI): Yenilikçi İlaçlar Girişimi Kamu-Özel Ortaklığının başarılarının üzerine inşa edilmesi”
(İngilizce-simultane çeviri sağlanacaktır)

16.00-16.10

Soru & Cevap