17 Eylül 2019

Ufuk2020 Programı kapsamındaki Mükemmeliyetin Yayılımı ve Katılımın Genişletilmesi Alanı (Spreading Excellence and Widening Participation) çağrıları, Türkiye gibi widening (genişleme) ülkelerine (Üye Ülkeler:Bulgaristan, Hırvatistan, Güney Kıbrıs  Rum Yönetimi, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan,  Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz,  Romanya, Slovakya ve Slovenya. Asosiye Ülkeler:Türkiye, Arnavutluk, Ermenistan, Bosna  Hersek, Faroe Adaları, Kuzey Makedonya, Gürcistan,  Moldova, Karadağ, Sırbistan, Tunus ve Ukrayna) yönelik olduğundan önem arz etmektedir.

Çağrılar, AB üye ülkeleri ve widening ülkelerinde bulunan üniversite ve araştırma merkezleri arasındaki Ar-Ge kapasite ve proje geliştirme yeteneği farklılıklarını azaltmayı ve merkezlerarası aktif işbirliği ağları oluşturmaya yönelik çalışmaları desteklemeyi amaçlamaktadır.

Widespread alanı çağrılarını tanıtmak üzere 19 Eylül 2019 tarihinde Ankara Üniversitesi’nde, alanın Ulusal İrtibat Noktası Zeynep Ceren Nurata tarafından bilgi günü etkinliği düzenlenecektir. Söz konusu etkinlikte alanın genel yapısı ve alan çağrılarına (Twinning ve ERA Chairs) yönelik bilgi paylaşımında bulunulacaktır.