20 Aralık 2022

Araştırma Altyapıları 2023 çağrıları 6 Aralık 2022 tarihi itibariyle açılmıştır. Çağrıların kapanış tarihi 9 Mart 2023'tür. Çağrılar kapsamında aşağıda yer alan konularda projelerin desteklenmesi beklenmektedir.

  • İyi işleyen Avrupa Araştırma Altyapı Düzeni (INFRADEV)
  • Operasyonel, Açık ve FAIR (Bulunabilir, Erişilebilir, Birlikte Çalışabilir, Yeniden Kullanılabilir) EOSC (Avrupa Açık Bilim Bulutu) Ekosistemi Sağlama (INFRAEOSC)
  • Sağlık Araştırmalarını Desteklemek, Yeşil ve Dijital Dönüşümü Hızlandırmak ve Öncü Bilim için Araştırma Altyapıları Hizmetleri (INFRASERV)
  • Yeni Nesil Bilimsel Araçlar, Cihazlar, Yöntemler ve Gelişmiş Dijital Çözümler (INFRATECH)

Proje hazırlığınızda faydalanmak ve detaylı bilgi almak üzere "TÜBİTAK Destekler" sayfasını da ziyaret edebilirsiniz.

Söz konusu çağrılar ile ilgileniyorsanız;

  1. Ortak Arama süreçlerinde Ulusal İrtibat Noktalarının desteğine ihtiyaç duymanız halinde, her çağrı başlığı özelinde ve İngilizce dilinde hazırlamanız beklenen Niyet Beyanı Formu'nu (Expression of Interest, EoI) ncpinfra@tubitak.gov.tr adresine gönderiniz.

    Söz konusu form/formlarda; Kısa kuruluş tanıtımınıza yer vermeniz ve ilgilendiğiniz çağrılar ile ilgili bölümleri doldururken Çalışma Programı'nda yer alan “expected outcome” ve “scope” başlıklarını özellikle dikkate almanız önem arz etmektedir.

    Niyet Beyanı Formu için tıklayınız

  2. İlgilendiğiniz çağrı başlığı özelinde bir proje fikriniz var ise, yukarıda yer alan Niyet Beyanı Formu'na ek olarak Proje Konsept Taslak Dokümanı'nı da İngilizce dilinde doldurup ncpinfra@tubitak.gov.tr adresine gönderiniz.

    Ulusal İrtibat Noktaları, proje konseptiniz hakkında olası stratejiler belirlemenize yardımcı olmaya hazırdır.

  3. Araştırma Altyapıları Çalışma Programı aşağıda verilmektedir.

DOKÜMAN İNDİR