Avrupa Büyük Veri Değeri Forumu 2021
  19 Ekim 2021

Avrupa Büyük Veri Değeri Forumu (The European Big Data Value Forum, EBDVF), Avrupa Büyük Veri ve Veri Tabanlı Yapay Zeka Araştırma ve İnovasyon Topluluğu'nun gerçekleştirdiği en kapsamlı etkinlik olup, Büyük Veri Değeri Birliği (BDVA) ile Avrupa Komisyonu (DG CNECT) tarafından organize edilmektedir. Söz konusu alanda Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyadan profesyonelleri, iş geliştirme uzmanlarını, araştırmacıları ve politikacıları bir araya getiren forumun asıl amacı ise veri ve yapay zeka çalışmalarında yeni politikalara zemin hazırlayabilmektir.

2021 yılında "Veri ve Yapay Zeka Tabanlı Dijital Dönüşüm" temasının işleneceği forumda; sektörlere özel ve sektörler arası bir yaklaşım sergilenerek yeni teknolojik zorlukların yaratacağı stratejik etkiler ve bu sektörlerin teknolojilere adaptasyon süreçleri, yapay zeka ve veri sistemlerinin güvenilirlikleri, veriyle yönetilen iş modelleri ve bu çalışmaların standardizasyonu gibi çok sayıda konu hakkında bilgi paylaşımı gerçekleştirilecektir.

Etkinlik hem fiziksel, hem de sanal olarak 29 Kasım 2021 - 3 Aralık 2021 tarihleri arasında yürütülecek olup, EBDVF 2021'e Slovenya'nın başkenti Ljubljana şehri ev sahipliği yapacaktır. Slovenya'dan üst düzey politikacı ve sanayicilerin açılış konuşmaları ile başlayacak olan etkinliğin tamamı çevrim içi olarak takip edilebilecektir.

Forum ile ilgili daha detaylı bilgi ve kayıt için lütfen buraya tıklayınız.