Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri 2021
  04 Mayıs 2021

Girişimciliğin ve KOBİ’lerin desteklenmesinde ulusal, bölgesel veya yerel düzeydeki iyi uygulamalar Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri ile 2006 yılından beri ödüllendirilmektedir. Avrupa Komisyonunun sponsorluğunda 2006 yılından beri düzenlenen Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri yarışmasına Avrupa Birliği'nin 27 üye devleti ile COSME programındaki Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Türkiye, Ermenistan, Moldova, Ukrayna, İzlanda ve Birleşik Krallık ülkeleri katılabilmektedir. Ödül programına, Avrupa düzeyinde, 10.000’den fazla yeni işletmenin kurulmasını destekleyen binlerce proje başvurmuştur. Programın amacı işletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek ve paylaşmak, girişimcilerin rolü hakkında Avrupa çapında farkındalığı artırmak ve potansiyel girişimcilere ilham vermek ve cesaretlendirmektir. 2011 yılından itibaren katıldığımız ödül programının Türkiye’de duyurulması ve Türkiye’den 2 aday belirlenerek Komisyona bildirilmesi konusunda KOSGEB görevlendirilmiş bulunmaktadır.

2021 yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödüllerine başvuracak adayların www.kosgeb.gov.tr  adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak 25 Haziran 2021 tarihine kadar KOSGEB Başkanlığına göndermeleri gerekmektedir.

Konuyla ilgili detaylar https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/7795/avrupa-girisimciligi-... adresinde yer almaktadır.