hei
  22 Nisan 2021

Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü ( European Innovation and Technology Institution-EIT) yükseköğretimde inovasyon kapasitesini artırmak amacıyla Yükseköğretim için İnovasyon Kapasitesi Oluşturma (HEI Initiative: Innovation Capacity Building for Higher Education) insiyatifini yayımlamıştır. 2021–2027 EIT Stratejisinin bir parçası olan HEI Inititative, uzmanlık ve koçluk, EIT inovasyon ekosistemine erişim ve fonlama sistemleriyle beraber yükseköğretim kurumlarının ihtiyaçlarına yönelik inovasyon aksiyonu planlarını geliştirmelerine destek olmayı amaçlamaktadır. EIT topluluklarının ortak bir etkinliği olan HEI Inititative, EIT'nin Bilgi ve İnovasyon Topluluklarından biri olan EIT RawMaterials tarafından yönetilmektedir. Bu kapsamda HEI Inititative, 2021 yılında Avrupa Yükseköğretim kurumlarının inovasyon ve girişimciliği öğretme kapasitesini oluşturmaları amacıyla bir pilot çağrı teklifi oluşturmuştur.

Söz konusu HEI Initative ve Pilot Proje Teklif Çağrısı hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki web sitesini ziyaret edebilirsiniz:

https://eit-hei.eu/

Pilot Proje Teklif Çağrısı:

HEI Initative kapsamında EIT tarafından duyurulan pilot çağrı ile yükseköğretim kurumlarının girişimcilik ve inovasyon kapasitelerini geliştirmesi desteklenmektedir. Söz konusu çağrı kapsamında 23 pilot proje desteklenecektir. 

Pilot Teklif Çağrısı dokümanına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

https://eit-hei.eu/assets/pdf/hei-initiative-pilot-call-for-proposals.pdf

Sorularınız için: ncpeit@tubitak.gov.tr