ufuk news
  07 Temmuz 2021

23 Haziran 2021 tarinde Avrupa Komisyonu, Avrupa'dan ve dünyanın dört bir yanından araştırmacıları Koronavirüs pandemisinin sosyo-ekonomik zorluklarının ele alınmasına katkıda bulunmaya davet eden özel bir çevrimiçi platform olan Koronavirus Küresel Araştırma ve İnovasyon İşbirliği Portalı'nı başlatmıştır.

Söz konusu yeni başlatılan AB Koronavirus Küresel Araştırma ve İnovasyon İşbirliği Portalı, Avrupa ve küresel Ar-Ge çabalarını merkezileştirmek için oluşturulmuştur. Bu portal, belirli eylemler şeklinde, Avrupa'dan ve dünyanın dört bir yanından araştırmacıların, küresel sosyo-ekonomik zorluklara çözüm bulmayı desteklemek için fikir ve görüşlerini paylaşmalarına olanak tanımayı hedeflemektedir.

Aynı zamanda, araştırmacılar pandeminin sosyo-ekonomik yönleriyle ilgili araştırma projelerinde bağlantı kurmaya, koordine etmeye ve işbirliği yapmaya davet ediliyor. Amaç, araştırma faaliyetlerinin etkisini artırmak, bilgi paylaşımını sağlamak ve gelecekteki sosyo-ekonomik zorlukları başarıyla ele almak için gereken sinerjileri tamamlamaktır.

Araştırma kuruluşları ve bireysel araştırmacılar, doğa ve yaşam bilimleri gibi daha geniş araştırma alanlarını kapsayan kayıtlı Araştırma ve İnovasyon (R&I) üyelerinin listesini gözden geçirmeye teşvik edilmektedirler.

Küresel R&I topluluğunun bir üyesi olmak için araştırmacılar, portalda R&I üyesi olarak kayıt olabilirler. Araştırmacılar ayrıca küresel Ar-Ge üyelerinden oluşan bir ağ arasında işbirliği fırsatları arayabileceklerdir.