Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı
  26 Eylül 2022

Ufuk Avrupa Programı Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı (Europe’s Rail) kapsamında demiryolu ulaşımında yenilikçi teknolojilerinin (başta dijital ve otomasyon olmak üzere) geliştirilmesinin ve uygulanmasının hızlandırılarak, Avrupa Yeşil Mutabakatı hedeflerine katkı sunacak şekilde Avrupa’da yük ve yolcu taşımacılığında demiryolu ulaşımının kullanım oranının artırılması hedeflenmektedir.

Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı’nın 2022-2 kodlu çağrıları açılmış olup 14 Aralık 2022 (Brüksel saati ile 17:00’de) tarihinde kapanacaktır.

14.7 Milyon Avro Avrupa Komisyonu desteği verilmesi planlanan çağrılar kapsamında raylı sistemlere yönelik olarak hız yuvarı (hyperloop), manyetik levitasyon, çok modlu ulaşım merkezleri gibi yenilikçi yaklaşımlarla, keşfedici araştırma alanlarıyla ve bilimsel araştırma topluluğu oluşturma (doktora araştırmacıları ağı) ilgili projelerinin fonlaması beklenmektedir.

Çağrılar ile ilgili sorularınızı Info-Call@rail-research.europa.eu adresine iletebilirsiniz. Çağrılar hakkında soru göndermek için son tarih 30 Kasım 2022 (Brüksel Saati ile 17:00’de) olarak belirtilmiştir.

Çağrı duyurusu ve ilgili dokümanlara ulaşmak için lütfen tıklayınız

Çağrı konularının detaylarına ulaşmak için lütfen tıklayınız

Sorularınız için ncptransport@tubitak.gov.tr adresi üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.