Europes Rail
  06 Ocak 2022

Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı  (Europe’s Rail)  ile demiryolu ulaşımında yenilikçi teknolojilerinin (başta dijital ve otomasyon olmak üzere) geliştirilmesinin ve uygulanmasının hızlandırılarak, Avrupa Yeşil Mutabakatı hedeflerine (karayolu ulaşımının yük taşımacılığındaki ağırlığının %75 oranında raylı sistemlerine ve denizyolu ulaşımına kaydırılması) katkı sağlanması, geliştirilecek çözümlerin 2030 yılında kadar %75 oranında pazara ulaşmasının sağlanarak Avrupa’nın raylı sistemler alanında rekabetçiliğine katkı sunulması hedeflenmektedir.

Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığı (Europe’s Rail) Master Planı ve Çok Yıllık Çalışma Planı Aralık 2021’de yayımlanmıştır.

 Ortaklık Master Planı

Europe’s Rail Master Plan (22 December 2021)

Çok Yıllık Çalışma Planı

Multi Annual Work Programme (22 December 2021)

Ortaklığın tüm referans dökümanlarına linkten ulaşabilirsiniz.

 

Avrupa Raylı Sistemler Ortaklığının haber bültenlerine (newsletters) üye olarak güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen tıklayınız.

Demiryolu Ulaşımı konularında çalışmakta olan uzmanlarımız, araştırmacılarımız ve firmalarımız planların içerikleri ile ilgili yorumlarını (eğer var ise), ilgili bölümü referans göstererek (İngilizce olarak) ekibimiz ile ncptransport@tubitak.gov.tr adresine mail ile göndererek paylaşabilirler.