EUSIC 2023
  30 Mart 2023

Avrupa Sosyal İnovasyon Yarışması’nın 11.'sini Avrupa Komisyonu tarafından başvurulara açılmıştır. Ödül, toplumsal zorluklara çözüm sağlamak ve Avrupa'da sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeyi teşvik etmek için sosyal inovasyonun potansiyelini desteklemek amacıyla verilmektedir. Sosyal Yenilik Yarışması, yenilikçilerin fikirlerini işlevsel çözümlere dönüştürmelerini desteklemek ve toplumu şekillendiren radikal yenilikçilerin birbirleriyle etkileşimini kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuştur. Bu ödül, sosyal inovasyonu, toplumsal zorluklara yanıt vermek için güçlü bir yaklaşım olarak kabul eden bir anlayışı temsil etmektedir.

Her yıl Yarışma, "meydan okuma – challenge" olarak adlandırılan farklı bir toplumsal sorunu ele almaktadır. 2023 Avrupa Sosyal İnovasyon Yarışması’nın konsepti "Enerji yoksulluğuyla mücadele" - Repower EU olacaktır.

Ülkemizden paydaşlar (kişi veya kuruluş) başvuruda sunulan çözümlerin veya faaliyetlerin Avrupa Birliği Üyesi veya Ufuk Avrupa Programı’na Asosiye olarak katılan ülkelerde gerçekleştirilmiş olması şartıyla ödüle başvuru yapabileceklerdir.

Ödüle ilişkin detaylara çağrı sayfasından ulaşılabilmektedir. 

Son başvuru tarihi: 30/05/2023