Clean Aviation
  23 Mart 2022

Avrupa Komisyonu'nun Ufuk Avrupa (Horizon Europe) çatısı altında iklim-nötr havacılık konularında çalışacak bir kurumsallaşmış bir ortaklığı olan, Avrupa Temiz Havacılık Ortaklığı (The Clean Aviation Joint Undertaking) 30 Kasım 2021'de yürürlüğe girmiştir.

“Avrupa Temiz Havacılık Ortaklığı (Clean Aviation Partnership) İlk Çağrıları” yayımlanmıştır ve çağrıların içeriklerine link üzerinden ulaşılabilir.

Çağrı koşulları, seçilebilme kriterleri, proje taslak dökümanı, konsorsiyum anlaşması taslakları vb çağrı dökümanlarının tümü ve detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

•Çağrı Açılışı: 23 Mart 2022
•Çağrı Kapanışı 23 Haziran 2022

Ayrıca sizleri TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ufuk Avrupa Programı, Avrupa Temiz Havacılık Ortaklığı (Clean Aviation Partnership) Bilgi Günü ve Uluslararası Ağ Kurma Etkinliğine davet etmekten memnuniyet duyarız. Etkinlik, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen; yürütücüsü T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ana yararlanıcısı ise TÜBİTAK olan ve Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde desteklenen, “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi kapsamında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

 

31 Mart 2022 Perşembe günü düzenlenecek ilgili çevrim içi etkinliğe, “Avrupa Temiz Havacılık Ortaklığı 1. Çağrıları”nın tümü hakkında, konunun uzmanlarından ayrıntılı bilgi edinmek isteyen katılımcıları davet ediyoruz.

Bahsi geçen Temiz Havacılık Ortaklığı ilk çağrılarına yönelik ortaklıkların geliştirilmesine olanak sağlaması hedeflenen etkinlikte ayrıca katılımcıların kurumlarının tanıtımlarını yapabilecekleri, proje fikirlerini sunabilecekleri ve fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir Pitching oturumu düzenlenecektir. B2Match platformu üzerinden profilinizi oluşturabileceğiniz etkinlikte, katılımcılar arasındaki etkileşimi artırmak ve olası iş birliklerini sağlamak amacıyla çevrim içi bire bir toplantı düzenleme imkânı da sunulmaktadır.  

Etkinlik, ilgili alanların hem araştırma hem de endüstriyel alanlarında çalışan Avrupa ve Türkiye'den katılımcıları bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. “Ufuk Avrupa Programı, Avrupa Temiz Havacılık Ortaklığı Bilgi Günü ve Uluslararası Ağ Kurma Etkinliği” sizlere sadece Temiz Havacılık proje fikirlerini tartışmak üzere Türk ve Avrupalı ​​araştırmacılarla bağlantı kurmanız için eşsiz bir fırsat sunmakla kalmayacak, aynı zamanda çağrılar hakkında, Ortaklık Yetkilileri tarafından ilk elden bilgi edinmenize imkân sağlayacaktır. Havacılığın yapısal alanlarında ağınızı genişleterek, 2022 ve sonrasında açılacak çağrılarda yeni ortaklıklar oluşturmak için imkanlar elde edebileceksiniz.

Etkinlik kayıtlarımız açılmıştır.

 

Ortaklığın Stratejik Araştırma ve Yenilik Gündemi (SRIA): https://clean-aviation.eu/clean-aviation/strategic-rationale-for-clean-aviation/strategic-research-and-innovation-agenda-sria

Ortaklık yapısı ve alt bileşenleri hakkında bilgi: https://clean-aviation.eu/clean-aviation/programme-overview-and-structure

Çağrıların içerikleri ile ilgili sorularınızı CFP-2022-01@clean-aviation.eu adresine 23 Mayıs 2022, 17:00'a (Brüksel Saati) kadar gönderebilirsiniz. Sorular, analiz edildikten sonra cevaplandırılacak ve Q/A dökümanı yayımlanacaktır.

Genel sorularınız için bize ncptransport@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.