EIC Geçiş Programı, laboratuvarda deneysel ilke kanıtının ötesine geçen yenilik faaliyetlerinin fonlanması için oluşturulmuştur. Yeni teknolojilerin laboratuvardan ilgili uygulama ortamlarına (prototip geliştirme, formülasyon, modeller, kullanıcı testleri veya diğer doğrulama testlerinden yararlanarak) geçiş sürecinde hem olgunlaşmasını hem de validasyonunu ve ayrıca sürdürülebilir bir iş durumunun ve işmodelinin geliştirilmesini destekler.
  15 Haziran 2022

EIC Geçiş Programı, laboratuvarda deneysel ilke kanıtının ötesine geçen yenilik faaliyetlerinin fonlanması için oluşturulmuştur. Yeni teknolojilerin laboratuvardan ilgili uygulama ortamlarına (prototip geliştirme, formülasyon, modeller, kullanıcı testleri veya diğer doğrulama testlerinden yararlanarak) geçiş sürecinde hem olgunlaşmasını hem de validasyonunu ve ayrıca sürdürülebilir bir iş durumunun ve iş modelinin geliştirilmesini destekler. EIC Geçiş (Transition) Stratejik Öncelik Alanları, gelişmekte olan ve stratejik olarak önemli görülen konularda açılan çağrıları ifade etmektedir. 2022 yılı için belirlenmiş son tam başvuru çağrı kesim tarihi 28 Eylül 2022, Saat 17.00'dir (Brüksel saati ile).

2022 yılı için belirlenmiş EIC Geçiş (Transition) Stratejik Öncelik Alanları şunladır:

Proje önerisi, programın gerekliliklerine uygun bir projede elde edilmiş sonuçlara (ispatlanmış ilke kanıtı) dayanmalıdır. 2022 yılı için uygun görülen proje türleri şunlardır:

  • EIC Kılavuz (Pathfinder) projeleri (EIC Pilot Programı süresince desteklenmiş olan Kılavuz (Pathfinder), Horizon 2020 FET-Open ve FET-Proactive projeleri de dâhildir)
  • FET Flagship çağrılarında desteklenen projeler (FET Çalışma Programı çerçevesinde açılan ERANET Çağrıları da dâhildir)
  • ERC (European Research Council – Avrupa Araştırma Konseyi) Kavram Kanıtı (Proof of Concept) projeleri

17 Haziran 2022 tarihinde düzenlenecek olan Bilgi gününde EIC Geçiş (Transition) Stratejik Öncelik Alanlarına dair ayrıntılı bilgi verilecektir. Katılımcılar seminer boyunca Geçiş Stratejik Öncelik Alan Çağrılarına dair EIC Program Yöneticilerine sorularını yöneltebileceklerdir.

Program dair ayrıntılı bilgi almak ve kayıt olmak için tıklayınız.