Avrupa Yenilik Tedarik Ödülleri
  14 Eylül 2022

Horizon Europe - Avrupa Yenilik Konseyi (EIC) kapsamında yer alan “Avrupa Yenilik Tedarik Ödülleri”, yenilik tedariğini ve yenilikçi çözümlerin tedarik edildiği yenilikçi yolları teşvik etme çabalarında Avrupa genelinde bu uygulamaları destekleyen kamu ve özel tedarikçilerine, gerçek ve tüzel kişilere verilmesi amaçlamaktadır.

Ödüller aynı zamanda yenilik tedariğinin sadece yeni ve sürdürülebilir pazarlar yaratarak değil, aynı zamanda iklim değişikliği gibi toplumsal zorluklarla mücadele ederek ekonomiyi nasıl olumlu yönde dönüştürdüğünü göstermeyi amaçlamaktadır.

2022'de ikincisi verilecek olan Avrupa Yenilik Tedarik Ödülleri üç kategoriden oluşmaktadır:

  • Yenilik satın alma stratejisi kategorisi: Sürdürülebilir yenilik satın alma uygulamalarını tetikleyen bütünsel ve özel strateji/eylem planını ödüllendirmek.
  • Toplumsal zorluklarla yüzleşme kategorisi: İyileşme aşamasında Covid-19 salgını ve/veya sonuçlarıyla yüzleşmeyi amaçlayan yenilikçi tedarik uygulamalarını ödüllendirmek.
  • Tedarik liderliği kategorisi: Güçlü rol modelleri oluşturan bireyleri ve/veya tüzel kişileri ödüllendirmek; yenilik satın alımının kullanımında ve daha fazla yaygınlaştırılmasında başarılı olmaları için başkalarına yetki veren; veya yenilik ekosistemi içinde yeni yenilikçi satın alma uygulamalarının oluşturulmasını geliştirmek, desteklemek ve teşvik etmek.

Her bir kategoride kazanan yarışmacıya 75.000 Avro, ikinci olan yarışmacıya da 25.000 Avro ödül verilecektir.

Ödül kapsamında, “Tedarik Liderliği” kategorisinde başvuru yapan “Devlet Hava Meydanları İşletmesi”, bu kategorisinde yarı finale kalan adaylar arasında yer almaktadır. Aynı kategorideki yarı finalistler şu şekildedir:

  • Agencia de Qualitat / Avaluacion Sanitaries de Catalunya (İspanya)
  • DHMI (Türkiye)
  • Dublin City Council (İrlanda)
  • Forschungszentrum Julich GMBH (Almanya)
  • Sardegna Ricerche (Italya)
  • The Norwegian Agency for Public and Financial Management (Norveç)

Yarı Final sonuçları duyurusu için EIC’nin ilgili sayfasına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

https://eic.ec.europa.eu/news/european-innovation-procurement-awards-euipa-2022-discover-years-semi-finalists-2022-09-12_en

Başvuru tarihi 22 Haziran 2022'de sona eren çağrı sonucunda ödüllerin 2022'nin son çeyreğinde finalistlere verilmesi planlanıyor.